Pridať recept

Strúhaný tvarohový koláč

ingrediencie

400 g
hladká múka špeciál
250 g
palmarín
150 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
1/2 balíček
prášok do pečiva
1 ks
žĺtok
3 PL
kakao holandské

Plnka:

750 g
jemný tvaroh bez hrudiek
250 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
3 ks
zltky
4 ks
bielky
1 PL
solamyl

postup

Výborný koláčik, pečiem ho pomerne často, ešte sa nám nezunoval.

1.
Cesto: múku s práškom do pečiva preosejeme, pridáme práškový cukor, žĺtok, palmarin, kakao a vymiesime tuhé cesto. Rozdelíme ho na polovicu a odložíme do chladničky, aby stuhlo, lebo ho budeme strúhať.
 
2.
Plnka: žĺtky vymiešame s polovicou cukru a vanilkovým cukrom, pridáme tvaroh, solamyl a jemne zamiešame. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu a po lyžiciach zašľaháme druhú polovicu cukru. Zmiešame spolu s tvarohovou časťou.
3.
Cesto vyberieme z chladničky a polovicu postrúhame na väčších slzičkách na vymastený a múkou vysypaný plech. Rozmer 30x40 cm. Pomocou lyžice navrstvíme tvarohovú plnku a rovnomerne uhladíme. Na povrch nastrúhame druhú polovicu cesta.
4.
Pečieme pri teplote 180°C 30 minút. Údaje sú orientačné. Necháme vychladnúť, lepšie je keď postojí. Posypeme práškovým cukrom a pokrájame na rezy. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
1.2.2018 22:18 | |
+1 -0
Perfektny! Ja som este do plnky dala stavu a korku z jedneho citrona a hrst suchych hrozienok :) Moj syn nevie prestat papat !