Rybacia polievka
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
ks
čerstvá ryba
1
ks
cibuľa
1
ks
bobkový list
ks
zeler
ks
celé čierne korenie
ks
soľ
ks
mrkva
ks
petržlen
1
štipka
mletá červená paprika
1
PL
hladká múka
ks
maslo
postup
1.
Na polievku zvykneme používať celého pstruha alebo časti kapra, ktoré sa nepoužili. Rybu očistíme, narežeme na menšie časti (v prípade pstruha) a dáme variť približne do 2 litrov vody spolu s očisteným menším kusom zeleru, očistenou celou cibuľou, bobkovým listom, čiernym korením a soľou. Varíme 20 minút.
2.
Uvarené kusy ryby vyberieme a zvyšok precedíme. V hrnci rozpustíme trošku masla a vmiešame múku, pridáme mrkvu a petržlen narezané na kúsky. Po chvíľke vlejeme rybí vývar, dôkladne premiešame a zeleninu uvaríme do mäkka. Na záver dochutíme soľou, červenou paprikou, prípadne ešte aj mletým čiernym korením. Uvarenú rybu očistíme od kostí a pridáme do polievky po vypnutí. Polievka chutí najlepšie, keď je pripravená niekoľko hodín vopred. Chuť ryby sa viac zvýrazní.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.