Trasená torta s mandarínkami
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
2
hrnčeky
polohrubá múka
1
balíček
kypriaci prášok do pečiva
1
hrnček
krupicový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
3
ks
vajce
1
hrnček
mlieko
1
hrnček
olej
Plnka
1
konzerva
mandarinkový kompót
250
ml
smotana na šľahanie
1
balíček
puding Créme Olé s vanilkovou príchuťou bez varenia
postup
1.
Cesto: Zmiešame a preosejeme múku s kypriacim práškom, pridáme cukor, vanilínový cukor, vajcia, mlieko a olej. Ručne vymiešame hladké cesto. Nalejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej tortovej formy priemeru 26 cm. Pečieme pri 180°C asi 25 minút.
2.
Do uzatvárateľnej nádoby vylejeme kompót aj so šťavou, mandarínky nakrájame na menšie kúsky. Prilejeme šľahačkovú smotanu a pridáme Créme Olé. Nádobu trasieme, pokiaľ sa suroviny nespoja do krému.
3.
Vychladnutý korpus pozdĺžne rozkrojíme, polovicou krému natrieme stred korpusu a druhou polovicou natrieme vrch. Ozdobíme rozpustenou čokoládou.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.