Pridať recept

Trasená torta s mandarínkami

ingrediencie

Cesto

2 hrnčeky
polohrubá múka
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva
1 hrnček
krupicový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
3 ks
vajce
1 hrnček
mlieko
1 hrnček
olej

Plnka

1 konzerva
mandarinkový kompót
250 ml
smotana na šľahanie
1 balíček
puding Créme Olé s vanilkovou príchuťou bez varenia

postup

1.
Cesto: Zmiešame a preosejeme múku s kypriacim práškom, pridáme cukor, vanilínový cukor, vajcia, mlieko a olej. Ručne vymiešame hladké cesto. Nalejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej tortovej formy priemeru 26 cm. Pečieme pri 180°C asi 25 minút.
 
2.
Do uzatvárateľnej nádoby vylejeme kompót aj so šťavou, mandarínky nakrájame na menšie kúsky. Prilejeme šľahačkovú smotanu a pridáme Créme Olé. Nádobu trasieme, pokiaľ sa suroviny nespoja do krému.
3.
Vychladnutý korpus pozdĺžne rozkrojíme, polovicou krému natrieme stred korpusu a druhou polovicou natrieme vrch. Ozdobíme rozpustenou čokoládou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Lenka143
9.3.2022 19:49 | |
+13 -8
Ahoj, skúšala som dnes tento koláčik. Cesto bolo jednoduché aj chutné. Nabudúce vyskúšam z polovičnej dávky a plnku nechám ako je pôvodne. Nejak mi to zhustlo hneď (plnka), ani som nemusela triasť, iba som to v podstate chvíľku miešala :) A plnka mi prišla v konečnom dôsledku ako tvarohová, lebo mandarinky boli mierne kyslasté.
strunka66
23.3.2019 18:42 | |
+24 -10
Korpus je náhodou fajn, je šťavnaty, nie suchý
Anonymný nick
14.12.2015 23:46 | |
+84 -61
Ako môžete šíriť cudzie fotky????
Podobné články
Jahody, šľahačka a snehové pusinky (Eton mess)
Jahody so šľahačkou: 10 overených receptov na nepečené dezerty zo sladkých jahôd a poctivej smotany
Jedným zo stálych dezertov v ponuke cukrární nášho detstva bolo jednoduché spojenie jahôd a šľahačky...
Triky na tuhú a nadýchanú šľahačku, ktorá vydrží 12 až 48 hodín
Triky na tuhú a nadýchanú šľahačku, ktorá vydrží 12 až 48 hodín
Jednou z výhod domácej šľahačky je jej absolútna čerstvosť. Žiaľ, nadýchanosť čerstvej šľahačky je...
Prečo zaradiť mandarínky do jedálnička
Čo sa stane, ak zjete každý deň tri mandarínky?
Malé citrusové ovocie vždy poteší lahodnou chuťou, krásnou vôňou a príjemne prekvapí svojim nutričným...
Ako v obchode rozoznáte sladké mandarínky od kyslých? Takto spoznáte sladké a šťavnaté
Ako v obchode rozoznáte sladké mandarínky od kyslých? Tieto sú vždy sladké a šťavnaté
Aj vy ich v tomto mesiaci kupujete o niečo viac ako inokedy? Takto rozoznáte tie najlepšie!
Aj vy dávate preč bielu šupku z mandarínok? Veľká chyba!
Neodlupujte ju! Viete, prečo by sme mali jesť bielu šupku mandarínok?
Aj vy dávate preč bielu šupku z mandarínok? Veľká chyba!