Grilované kuracie krídla
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
kuracie krídla
olej
2
ks
pomaranč
plátkov
ďumbier
1
KL
mletá červená paprika
1
PL
sójová omáčka
soľ
mleté čierne korenie
1
ks
hlávkový šalát
postup
1.
Kuracie krídla rozkrojíme v kĺbe na dve časti a špicaté končeky odstránime.
2.
Pomaranče vyumývame v horúcej vode a osušíme kuchynskou papierovou utierkou. Kôru z jedného pomaranča najemno postrúhame spolu s ošúpaným ďumbierom a dáme do misky. Pridáme šťavu z jedného pomaranča, sójovú omáčku, 2 lyžice oleja, mletú papriku a dobre rozšľaháme.
3.
Krídla posolíme, okoreníme, vložíme do mikroténového sáčku, polejeme marinádou a dobre poobraciame. Potom sáčok zaviažeme a na niekoľko hodín dáme na chladné miesto.
4.
Namarinované krídla z oboch strán ugrilujeme dozlatista. Počas grilovania niekoľko krát obrátime. Druhý pomaranč ošúpeme, pokrájame na kolieska, tie ešte napoly a krátko pred koncom grilovania ich rozložíme na porcie krídel.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.