Pridať recept

Zubáč s ryžou a mrkvou

ingrediencie

130 g
filety zo zubáča
40 g
ryža
1 ks
mrkva
1 KL
olej
trochu
cherry paradajky
trochu
klíčky

postup

1.
Ryžu dôkladne premyjeme, kým neodteká úplne čistá voda. Presypeme do nádoby s nepriľnavým dnom, zalejeme horúcou vodou (mierne nad ryžou), osolíme, zakryjeme a necháme vydusiť vodu. Krátko pred vydusením vody pridáme k ryži mrkvu pokrájanú na kocky.
 
2.
Zubáča mierne osolíme a potrieme olejom. Prudko opečieme na panvici s nepriľnavým povrchom, najprv stranu s kožou (ale tú nekonzumujeme). Podávame s mrkvovou ryžou. Podávať môžete aj s dvoma celozrnnými toastami potretými olivovým olejom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ryžové chuťovky
Ostala vám varená ryža? Tu je zopár nápadov, ako ju chutne zužitkovať
Ryža je jedna z najpopulárnejších príloh. Často jej však uvaríme alebo udusíme viac než treba. Vtedy...
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...