Pridať recept

Bravčovo-kurací dvojboj so slovenskou ryžou

Bravčovo-kurací dvojboj so slovenskou ryžou
Zdroj: stanka218

ingrediencie

400 g
bravčové mäso
300 g
kuracie mäso
1 ks
mrkva
1 ks
petržlen
1 ks
pór
trochu
hrášok
3 PL
olej
podľa chuti
soľ
podľa chuti
vegeta
voda na podlievanie
korenie
bazalka
mletá rasca
grilovacie korenie

postup

1.
Bravčové mäso (karé, pliecko, krkovičku) umyjeme a pokrájame na rezance. Kuracie mäso (prsia alebo obraté stehno) umyjeme a pokrájame na väčšie kúsky.
 
2.
Zeleninu očistíme. Umyjeme a pokrájame na malé kúsky.
3.
Bravčové opečieme na oleji a keď zhnedne pridáme aj kuracie. Pridáme koreniny. Podlejeme vodou, ale iba aby bolo mäso ponorené vo vode. Podusíme 10 minút.
4.
Pridáme zeleninu a dolejeme vodu. Varíme do mäkka. Ak máme chuť zahustíme 1-2 PL múky alebo rozmixovaným zemiakom (prípadne solamylom).
5.
Podávame s prílohou. Zvolila som slovenskú ryžu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...