Tagliatelle s pórom a hubami
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
pór
250
g
huby
250
g
cestoviny tagliatelle
štipiek
soľ
2
PL
maslo
štipiek
mleté čierne korenie
štipiek
kajenské korenie
125
ml
suché biele víno
250
ml
smotana na šľahanie
štipiek
muškátový orech
100
g
parmezán
postup
1.
Pór očistíme, umyjeme a nakrájame na tenké kolieska. Huby očistíme, v prípade potreby opláchneme vo vode a hneď osušíme. Klobúčiky oddelíme od nožičiek a nakrájame ich na tenké plátky, nožičky nakrájame na tenké kolieska.
2.
Tagliatelle uvaríme al dente podľa návodu na obale v dostatočnom množstve vriacej osolenej vody. Potom ich scedíme, necháme odkvapkať a udržujeme v teple.
3.
Na veľkej panvici rozpálime maslo. Pór a huby dusíme na silnom ohni za stáleho miešania asi 5 minút. Osolíme a okoreníme čiernym a kajanským korením. Pridáme biele víno a smotanu a omáčku na miernom ohni 6-8 minút povaríme. Potom ju dochutíme čerstvo nastrúhaným muškátovým orieškom.
4.
Tagliatelle premiešame s omáčkou z húb a póru, upravíme na nahriate taniere a podávame posypané nastrúhaným parmezánom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.