Pridať recept

FOTORECEPT: Veľkonočná hrudka

ingrediencie

15 ks
vajce
1 liter
mlieko
1 KL
sóda bikarbóna
1 PL
cukor
1 KL
soľ
tenká gáza alebo utierka
šnúrok

postup

1.
Pripravíme si potrebné suroviny, vajcia by mali mať izbovú teplotu.
Fotorecept: Veľkonočná hrudka
Fotorecept: Veľkonočná hrudka
Zdroj: ivet_hrabovska
 
2.
Mlieko dáme zovrieť do hrnca, vajíčka rozhabarkujeme, pridáme soľ, cukor, sódu bikarbónu. Do horúceho mlieka vlejeme vajíčka a miešame 5-8 minút, pokým sa nám nezačnú tvoriť hrudky. Vyzerá to, ako keby sa mlieko zrazilo, ale je to tak správne.
Fotorecept: Veľkonočná hrudka
Fotorecept: Veľkonočná hrudka
Zdroj: ivet_hrabovska
3.
Predtým si dáme do misky sitko, do ktorého si vystrihneme gázu (alebo čistú utierku), kde budeme po odstavení nalievať zmes z uvarených vajíčok. Gázu, alebo utierku špagátom zviažeme a vytvoríme tvar peknej hrudky. Zavesíme na šnúru, aby voda stiekla. Najlepšie je nechať cez noc, aby prebytočné mlieko stieklo.
Fotorecept: Veľkonočná hrudka
Fotorecept: Veľkonočná hrudka
Zdroj: ivet_hrabovska
4.
Na druhý deň rozbalíme a dáme do chladničky.
5.
Kto má alergiu na mlieko, môže použiť sójové sušené mlieko, vtedy je potreba 1 krabičku na 15 vajec. Hrudku môžeme pripraviť na sladko - vtedy dáme o 1 PL cukru viac. V prípade slanej varianty pridáme soľ.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
13.2.2016 19:13 | |
+17 -5
Dobrý deň. Prosím Vás, koľko vody mám pridať k sojovému mlieku? Použijem celú krabicu ako ste napísali, ale neviem, či sa mám riadiť návodom, ktorý je na nej alebo inak. Ďakujem za odpoveď.
Anonymný nick
21.3.2013 19:51 | |
+22 -1
(y) vyskúšam
Podobné články
Raw meat sausage ready to be boiled in a red pot
Ako počas Veľkej Noci nepribrať? Tu je niekoľko rád od odborníka na výživu
Blížiace sa veľkonočné sviatky sú pre mnohých ľudí výzvou, obzvlášť pre tých na redukčnej diéte. Okolo...
Krémový špenát: Univerzálna, delikátna príloha
Zelený štvrtok: Recepty od raňajok až po večeru s pochúťkami zo špenátu, medvedieho cesnaku či mladej žihľavy
Zelený štvrtok so sebou prináša nádherné a najmä veľmi chutné recepty. Inšpirujte sa a vyberte si z našej...
Najkrajšie želé v tvare vajíčka. Stačí polhodina, úspech zaručený!
Najkrajšie veľkonočné želé v tvare vajíčka. Stačí polhodina, úspech zaručený!
Hľadáte inšpiráciu na originálne a zároveň jednoduché jedlo na prípravu na Veľkú noc? Máme pre vás niečo...
Sviatočné jedlo sa riadi určitými pravidlami. To by nemalo byť v koši
Sviatočné jedlo sa riadi určitými pravidlami. Toto by nemalo byť v koši
Veľkonočný košík je tradícia, ktorá siaha až do 12. storočia. V súčasnosti tento zvyk stále radi pestujeme,...
Dva dni alebo týždeň? Ako dlho môžete skladovať veľkonočné dobroty?
Dva dni alebo týždeň? Ako dlho môžete skladovať veľkonočné dobroty?
Na Veľkú Noc sa na stoloch objavuje veľa rôznych pochúťok vo veľkom množstve. Nie všetko sa dá zjesť naraz...
Môžete po sviatkoch zamraziť vajíčka? Vysvetlíme si to raz a navždy
Môžete po sviatkoch zamraziť vajíčka? Vysvetlíme si to raz a navždy
Veľká noc sa skončila, ale nám zostali pekné spomienky a pravdepodobne aj veľa jedla. Je škoda ho vyhodiť...