Opitý pomarančový koláč
8
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
3
ks
vajce
200
g
maslo
200
g
cukor
1
ks
žĺtok
2
KL
pomarančová kôra
200
g
múka
3
KL
kypriaci prášok
štipiek
soľ
trochu
maslo na vymastenie
1
PL
kakao
Poleva
75
ml
pomarančový likér
2
PL
pomarančová kôra
100
ml
pomarančová šťava
postup
1.
Dno otváracej tortovej formy potrieme maslom alebo vyložíme papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 180°C.
2.
Vajcia rozbijeme a žĺtky oddelíme od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, v miske elektrickým šľahačom vymiešame dopenista maslo, cukor, kakao, žĺtky a pomarančovú kôru.
3.
Zmiešame múku, kypriaci prášok aj soľ a po častiach vmiešame do žĺtkového krému. Nakoniec opatrne pridáme tuhý sneh.
4.
Cesto preložíme do pripravenej formy a povrch vyhladíme. Vložíme do rúry a upečieme dozlatista.
5.
Na polevu vymiešame všetky prísady. Horúci koláč poprepichujeme vidličkou a pokvapkáme polevou. Necháme vychladnúť a vyberieme z formy.
6.
TIP: Takýmto spôsobom môžeme pripraviť aj citrónový koláč. Použijeme namiesto všetkého pomarančového citrón (šťavu,kôru,likér).
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.