V rajnici na miernom ohni spolu vymiešame maslo, med, vanilkový extrakt a javorový sirup.
Medové oriešky k telke
Vôňu pražených sladkých orieškov si vyčarujete aj sami doma za menej ako štvrťhodinku.
POSLAŤ RECEPT NA MAIL
Url adresa receptu sa odošle na mail, ktorý zadáte. Ak ste prihlasený, je automaticky
predvyplnený Váš mail.
ZatvoriťIngrediencie
- 200 gorechy (mandle, kešu, vlašské, arašidy...)
- 125 gmaslo
- 2 PLmed
- 1 KLvanilkový extrakt
- 1 PLjavorový sirup
- 1 KLmletá škorica
- 1 štipkasoľ
- cukor krupica
Postup
- 1
- 2
Keď sa maslo rozpustí pridáme a zamiešame škoricu a trošku soli. Tesne pred varom stiahneme z ohňa.
- 3
Horúcu zmes nalejeme na orechy a spolu dobre premiešame, aby sa v nej obalil každý oriešok.
- 4
Takto ochutené orechy rozložíme na papierom na pečenie vystlaný plech a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C. Po 5 minútach plech vytiahneme, oriešky premiešame a vrátime do rúry ešte na 5 minút.
- 5
Ešte horúce oriešky zasnežíme cukrom a dobre ich premiešame, aby sa rovnomerne obalili.
- 6
Podávame ešte teplé.
Bon Appétit