Dáme si zohriať vodu.
Pikantný kuskus na turecký spôsob
Uhorka, paradajka, cibuľka, čili paprička a kuskus v spojení s delikátnou mletou paprikou a rascou vytvoria neuveriteľne chutný šalát, ktorý si budete pripravovať nielen vo chvíľach, keď na nič iné nemáte čas.
Ingrediencie
- 250 gkuskus
- 380 mlvoda
- soľ, mleté čierne
- 1 KLmletá rasca
- 1 KLmletá sladká paprika
- 1 ksšalátová uhorka
- 1 ksveľká červená cibuľa
- 2 ksväčšia paradajka
- 1 ksčili paprička
- 1 hrsťčerstvý koriander
- 1 hrsťpetržlenová vňať
- 1 hrsťlístky mäty
- 1 kscitrón
- 3 PLextra panenský olivový olej
Postup
- 1
- 2
Kuskus odvážime a vysypeme na dno sklenenej misky.
- 3
Do kuskusu primiešame štipku soli, trochu čerstvo nastrúhaného korenia, mletú rascu a mletú papriku.
- 4
Zalejeme vriacou vodou (mala by byť zhruba 1 cm nad povrchom kuksusu), zakryjeme vrchnákom alebo potravinárskou fóliou a necháme 10 minút odpočívať.
- 5
Medzitým si nadrobno nasekáme cibuľu, čili papričku, petržlenovú vňať, koriander a mätu. Uhorku a paradajky nakrájame na čo najmenšie kocky.
- 6
Po 10 minútach kuskus prekypríme vidličkou, zamiešame doň citrónovú šťavu, olivový olej, zeleninu aj bylinky. Všetko spolu dobre pomiešame.
- 7
Ochutnáme a prípadne dochutíme soľou a korením.