Sušienky rozdrvíme na prach v robotovi alebo vo vrecku pomocou valčeka.
Nepečený čučoriedkový zákusok
Rýchly a osviežujúci zákusok, kde čučoriedkové pyré a chrumkavé piškóty odpočívajú pod smotanovou perinkou.
Ingrediencie
- 150 ggrahamové sušienky
- 70 gmaslo
- 20 kscukrárske piškóty
- 300 gčučoriedky
- 5 PLkryštálový cukor
- 1 ksmenší citrón
- 200 mlvoda
- 1 balíčekželatína (číra)
- 2 téglikysmotana na šľahanie
- 1 balíčekvanilkový cukor
- 1 hrsťčučoriedky na ozdobu
Postup
- 1
- 2
V miske vymiešame roztopené maslo s rozdrvenými sušienkami a vzniknuté cesto utlačíme na dno menšieho plechu (30x30cm) .
- 3
Na korpus rovnomerne poukladáme celé cukrárske piškóty.
- 4
Do rajnice vložíme umyté čučoriedky, pridáme cukor, citrónovú šťavu a zahrievame na strednom plameni. Keď sa cukor rozpustí, čučoriedky začnú praskať a púšťať šťavu, prilejeme vodu a spolu 2 minútky povaríme.
- 5
Potom ovocnú zmes odstavíme, scedíme cez husté sitko a prepasírujeme čo najviac čučoriedkovej šťavy.
- 6
Do horúcej tekutiny vysypeme želatínu a miešame kým sa úplne nerozpustí.
- 7
Čučoriedkový rozvar nalejeme na korpus s piškótami a uložíme do chladničky na cca 2 hodiny.
- 8
Keď nám čučoriedková náplň zatuhne, nanesieme na ňu šľahačku zo smotany a vanilkového cukru.
- 9
Opäť dáme zatuhnúť na cca hodinu do chladničky a neskôr servírujeme posypané bobuľami čučoriedok.