V miske spojíme mleté mäsko s nadrobno nasekanou cibuľou, pretlačeným cesnakom, soľou, mletou paprikou a čiernym korením. Spolu dobre premiešame.
Čevapčiči
Mäsová špecialita, ktorá sa z Blízkeho východu cez Balkán dostala až na naše stoly. A my ju milujeme!
POSLAŤ RECEPT NA MAIL
Url adresa receptu sa odošle na mail, ktorý zadáte. Ak ste prihlasený, je automaticky
predvyplnený Váš mail.
ZatvoriťIngrediencie
- 500 gmleté bravčové a hovädzie mäso
- 1 kscibuľa
- 2 strúčikycesnak
- 1 KLsoľ
- 1 KLmletá paprika
- 0.5 KLmleté čierne korenie
- trochuolej
Postup
- 1
- 2
Navlhčenými rukami tvarujeme z mäsovej zmesi malé valčeky.
- 3
Mäsové šúľky potom sprudka opražíme na rozhorúčenej panvici či grile s kvapkou oleja, kým sa nezatiahnu a následne ich ešte dopekáme podliate trochou vody v rúre pri teplote 200°C asi 10 až15 minút.
- 4
Čevapčiči podávame s čerstvou cibuľkou, horčicou a varenými zemiakmi či hranolčekmi.
Bon Appétit