Ak používame čerstvé droždie, rozpustíme ho vo vlažnej vode s lyžicou múky a potom kvások pridáme do misky s ostatnou múkou, rozpustenou masťou, soľou a spracujeme celistvé cesto.
České chrumkavé rohlíky
Chrumkavé rožky s tajnou prísadou: bravčovou masťou.
Ingrediencie
- 500 ghladká múka
- 1.5 KLsoľ
- 250 mlvlažná voda
- 0.5 kockyčerstvé droždie al. balíček sušené (7g)
- 60 gbravčová masť
- trochutrochu mak, rasca alebo soľ na posypanie
Postup
- 1
- 2
Ak máme sušené droždie premiešame ho v miske so soľou a múkou. Potom prilejeme vodu a masť a všetko spracujeme do celistvého bochníka.
- 3
Cesto dobre prehnetieme, kým bude krásne hladké a nebude lepiť. Potom ho dáme do misky, zakryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste 90 minút.
- 4
Potom ho rozdelíme na 10 rovnakých častí, ktoré spracujeme do malých guličiek a necháme zakryté odpočinúť 10 minút.
- 5
Z každej guličky vyvaľkáme tenký trojuholník a zrolujeme ho do rožteku. Všetky poukladáme na plech/plechy vystlané papierom na pečenie a necháme prikryté podkysnúť ešte pol hodinu.
- 6
Rúru vyhrejeme na 230°C, rohlíky pofŕkame vodou a posypeme zvolenou posýpkou. Pečieme do zlatova – 10 až 12 minút.