© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Kuracie prsia v krémovej cesnakovej omáčke

Rýchla a delikátna večera zo zopár prostých surovín, ktorá urobí radosť každému labužníkovi.

Kuracie prsia v krémovej cesnakovej omáčke fotogalériaKuracie prsia v krémovej cesnakovej omáčke Zdroj: iStockPhoto.com
Príprava
10min
Úprava
20min
Porcie
2
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 2 ks
    kuracie prsia
  • podľa chuti
    soľ, mleté čierne korenie
  • 1 ks
    cibuľa
  • 6 strúčikov
    cesnak
  • 1 PL
    olej
  • 2 PL
    maslo
  • 150 ml
    kurací vývar (bujón)
  • 1 PL
    citrónová šťava (al. limetková)
  • 1 KL
    oregano
  • 150 ml
    smotana na šľahanie
  • 1 štipka
    muškátový oriešok (čerstvo nastrúhaný)

Postup

  • 1

    Kuracie prsia zľahka naklepeme pod fóliou, okoreníme a osolíme z každej strany.

  • 2

    Očistenú cibuľu a štyri strúčiky cesnaku nasekáme na drobné kúsky. 2 strúčiky necháme v celku.

  • 3

    Na panvici zahrejeme olej a lyžicu masla, pridáme celé strúčiky cesnaku a kuracie prsia, ktoré opečieme do zlato-hneda z oboch strán (aby sa úplne prepiekli).

  • 4

    Kuracie prsia a cesnak vytiahneme bokom, do panvice pridáme ďalšiu lyžicu masla a cibuľu, ktorú orestujeme do sklovita.

  • 5

    Potom pridáme nasekaný cesnak, ktorý orestujeme len veľmi krátko – minútku a ihneď prilejeme vývar, kvapku citrónovej šťavy, oregano, muškátový oriešok a všetko spolu povaríme asi 2 minútky.

  • 6

    Následne do vývaru prilejeme smotanu, premiešame, omáčku dochutíme ešte soľou a koreníme, do panvice vrátime kuracie prsia a ešte minútku-dve spolu všetko prehrejeme.

  • 7

    K mäsku a omáčke sa dokonale hodia horúce cestoviny alebo zemiakové pyré.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept