© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Vynikajúci šalát z pečených paradajok a paprík

Teplý šalát ako fantastická príloha k pečenému mäsu či k horúcej hrianke so syrom.

Vynikajúci šalát z pečených paradajok a paprík fotogalériaVynikajúci šalát z pečených paradajok a paprík Zdroj: iStockPhoto.com
Príprava
10min
Úprava
20min
Porcie
2
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 250 g
    cherry paradajky
  • 0.5 ks
    červená paprika
  • 0.5 ks
    žltá paprika
  • 4 PL
    extra panenský olivový olej
  • podľa chuti
    soľ, mleté čierne korenie
  • 1 KL
    cukor
Dresing :
  • 2 PL
    extra panenský olivový olej
  • 1 KL
    horčica
  • 1 KL
    med
  • 1 strúčik
    cesnak
  • 1 hrsť
    petržlenová vňať

Postup

  • 1

    Rúru rozohrejeme na 220ºC.

  • 2

    Cherry paradajky umyjeme, osušíme, rozsypeme na plech.

    TIP: Zaujímavý farebný nádych šalátu dodáte ak použijete zmes červených a žltých paradajok.

  • 3

    Polovice paprík pokrájame na tenké plátky a tie ešte pokrájame na menšie kúsky (približne veľkosti cherry paradajok).

  • 4

    Papriky rozsypeme k paradajkám, pokvapkáme ich olejom, posolíme okoreníme, pridáme cukor a všetko spolu premiešame a rovnomerne rozložíme na plech. Pečieme pri 220ºC zhruba 20 minút.

  • 5

    Kým sa zelenina pečie pripravíme si dresing: olivový olej premiešame s horčicou, medom, a pretlačeným cesnakom.

  • 6

    Upečenú zeleninu nasypeme do keramickej misky, premiešame s nasekanou petržlenovou vňaťou a dresingom. Ideálne podávame ihneď.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept