Alevropita recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Alevropita , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 22.10.2022
Kategória receptu: Grécke, Oslava, Predjedlo
Podobné recepty ako tento v sekcii: grécka kuchyňa, slaný koláč
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Alevropita
- 2 lyžice rozpustené maslo
- 2 šálky mlieko
- 1 ricotta
- 1 syr feta
- oregano
- tymian
- chilli
- cesto phyllo (podobné lístkovému cestu)
Postup prípravy receptu Alevropita
Alevropita alebo Epiran Feta Tart je vaječná omeleta v štýle slaného koláča. Je veľmi ľahký na prípravu a základom sú samozrejme vajcia a syr rozpustený maslom.
Rúru si rozpálime a na plech si položíme list phylla. Vajcia, mlieko, ricottu a fetu vyšľaháme do hustej zmesi. Pridáme zvyšok ingrediencií a poukladáme na cesto. Prekryjeme ďalším plátom cesta, polejeme vajíčkom a dáme zapiecť.
Podobné recepty ako je Alevropita
Zemiakový šalát s majonézou recept
Zemiakový šalát sa obvykle pripravuje na Vianoce, veľkú noc alebo rôzne osl...
Kadanské rohlíčky recept
Vianočné pečivo. Zo všetkých surovín na cesto vypracujeme bochník cesta....
Vajíčková nátierka s majonézou recept
Výborná nátierka vhodná na akúkoľvek príležitosť. Vajcia uvaríme natvrdo...
Ryžový šalát s kuracími kúskami recept
Použijeme kuracie kúsky naložené v marináde z medu, sójovej omáčk...
Syrečkové zemiakové placky recept
Olúpeme si a prelisujeme cesnak, ktorý zmiešame so soľou. Olúpeme a nadrobn...
Pórová polievka so zemiakmi recept
Ošúpané zemiaky si nakrájame na kocky a očistený pór nakrájame na kolieska....
Cuketová polievka so zemiakmi recept
Recept na 4 porcie. Olúpeme a najemno nakrájame cibuľu a cesnak. V hrnci potom opražíme na troške oleja. Do toho prilejeme vývar, pridáme pripravené zemiaky, cuketu, šošovi...
Včelie úle recept
Umelieme si piškóty a zmiešame spolu s kakaom maslom cukrom a rumom. Z toho...
Vaječný šalát recept
Vajcia uvarené natvrdo, nadrobno nakrájame. K nim potom najemno nastrúhame ...