Recept.sk Jedlá, ktoré chcete uvariť a ochutnať

Menu

Medovník recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Medovník , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 25.11.2021
Kategória receptu: České, Dezerty, Dobroty, Múčnik, Oslava, Pre deti, Slovenské, Veľká noc, Vianoce
Podobné recepty ako tento v sekcii: medovník

Hodnotenie receptu:


Potrebné ingrediencie receptu Medovník

  • krém 250g maslo
  • 1 plechovka salko
  • na obalenie 100g mleté vlašské orechy
  • na ozdobu 15ks vlašské orechy
  • 2 lyžice strúhaná čokoláda
  • na potretie 3 lyžice rum
  • 5 lyžíc prekvapkávaná čierna silná káva
  • na cesto 250g hladká múka
  • 1 ks vajcia
  • 1 lyžica jedlá sóda
  • 30 g maslo
  • 2 lyžice med
  • 100 g cukor múčka

Postup prípravy receptu Medovník

 

Deň vopred si vo vode uvaríme v uzavretej plechovke Salko po dobu asi 2hodín.

Pripravíme si krém zo zmäknutého masla, ktoré šľahačom vyšľaháme do biela a ku ktorému postupne prilievame salko.

Preosejeme si múku a jedlú sódu. Pripravíme si vodný kúpeľ, v ktorom dáme zahriať maslo, med a vajcia s cukrom. K tomu postupne pridávame múku a sódu. Z toho vypracujeme cesto, ktoré potom dáme na približne 1hodinu odležať.

Pripravíme si pomúčenú dosku, na ktorej cesto rozdelíme na 5 dielov, ktoré potom vyvaľkáme do tenkých plátov a podľa tortovej formy vykrajujeme. Z odkrojkov by nám malo ostať cesto  ešte na jeden kus.

Pripravíme si plech na pečenie vyložený papierom na pečenie a do neho vkladáme naše placky. Vkladáme do predhriatej rúry na 180 ° C a pečieme po dobu približne 5 minút.

Až nám pláty vychladnú, tak ich potierame kávou zmiešanou s rumom. Na to potom natierame už hotový maslový krém, rovnako tak aj boky. A takto robíme pri všetkých plátoch, ktoré postupne poukladáme na seba a keď je hotový tak ho posypeme nasekanými orechami a zdobíme celými vlašskými orechami a stred nastrúhanou čokoládou.

Takto hotový medovník si niečím zaťažíme a dáme do chladu na deň odležať.

Podobné recepty ako je Medovník


Bravčová panenka na prírodno recept

Bravčová panenka na prírodno recept

Šťavnaté chutné mäsko hotové za pár minút, takto by som charakterizovala pa...

Pikantná zmes na hrianky recept

Pikantná zmes na hrianky recept

Olúpanú cibuľu najemno nakrájame. Očistené huby nakrájame na plátky a očist...

Cvikla na nálev recept

Cvikla na nálev recept

Zdravá, chutná zelenina, to je červená repa, ktorá sa teší pre svoje pozití...

Pikantný mrkvový šalát recept

Pikantný mrkvový šalát recept

Umytú a olúpanú mrkvu na jemno postrúhame do misy a zalejeme troškou oleja....

Krkonošská kyselica recept

Krkonošská kyselica recept

Do 4 litrov studenej vody vhodíme balíček kvásku, premiešame a necháme asi ...

Bravčové na prírodno s cestovinou recept

Bravčové na prírodno s cestovinou recept

Vybrať si pekný kus mäsa je polovica úspechu vo varení. Kúpime si pekný kús...

Vaječný likér recept

Vaječný likér recept

Tento lahodný likér je tradičným pitím na vianočné obdobie. V hrnci zohr...

Krabia nátierka s lučinou recept

Krabia nátierka s lučinou recept

Jednoduchý recept na chlebíčkovú nátierku. Ako prvé osmažíme krabie tyči...

Balkánska nátierka so sušenými paradajkami recept

Balkánska nátierka so sušenými paradajkami recept

Základom tejto nátierky sú balkánsky syr a paradajky, zvyšok môžeme obmeniť...