Tradičné české buchty recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Tradičné české buchty , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 15.02.2021
Kategória receptu: České, Dobroty, Koláče, Múčnik, Pečivo, Pre deti, Raňajky, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: buchty, klasika
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Tradičné české buchty
- na potretie olej
- náplň mlieko
- cukor
- 1 ks tvaroh
- cesto 2 ks žĺtok
- 1 balíček vanilkový cukor
- 120 g maslo
- 500 g polohrubá múka
- 1/4 l mlieko
- 1 štipka soľ
- citrónová kôra
- 80 g cukor
- 30 g droždie
Postup prípravy receptu Tradičné české buchty
V mise s múkou si urobíme jamku v ktorom si pripravíme kvások z cukru, rozdrobeného droždia a teplého mlieka. Keď nám kvások vzišiel, tak pridáme žĺtky s rozpusteným maslom, cukor, soľ a citrónovú kôru. Z toho vypracujeme cesto, tak aby sa nám nelepilo k mise a dáme vykysnúť niekam do tepla.
Medzitým čo nám cesto kysne si pripravíme náplň podľa chuti, v tomto prípade tvaroh s cukrom a trochou mlieka, ktoré spolu premiešame.
Buchty tvoríme z odtrhaných kúskov cesta, ktoré plníme náplňou a na jednom konci pokrčíme dohromady. Takto ich kladieme tesne vedľa seba do ľahko vymasteného pekáča, aby buchty neboli veľmi mastné. Keď je pekáč plný, tak buchty potrieme rozpusteným maslom a vkladáme do rozohriatej rúry na 180 ° C a pečieme 25-30min, dozlatista.
Keď sú buchty hotové, tak sypeme práškovým cukrom.
Podobné recepty ako je Tradičné české buchty
Krémová horúca čokoláda recept
Hustá, krémová, pravá - až ju ochutnáte, inú už chcieť nebudete! Vezmeme...
Hubová omáčka s muškátovým orieškom recept
Najprv si nakrájame očistenú cibuľu a huby. Do hrnca s rozohriatym olejo...
Rýchly koláč s jablkami recept
Recept na vynikajúci a vláčny koláč s jablkami. Jablká ošúpeme a nakrája...
Kelová polievka recept
Kel očistíme, odoberieme z neho tvrdé časti a nakrájame ho na rezance. Olúp...
Babičkine zemiakové knedle recept
Klasická česká príloha k omáčkovým jedlám. V šupke si uvaríme zemiaky, ktoré necháme potom vychladnúť. Vychladené potom olúpeme a strúhame na hrubom strúhadle. S nimi potom...
Lahodné francúzske palacinky recept
Palacinky, palacinky sladké potešenie. Majú ich radi deti aj dospelí. Môže...
Fazuľky na smotane s kôprom recept
Použijeme pokiaľ možno fazuľky čerstvé, pokiaľ nie sú, tak mrazené. Fazu...
Nepečená torta recept
V lete ideálna voľba, naša nepečená torta z kyslej smotany s ovocím. Je osv...
Pomazánka z červenej repy recept
Ľahká, svieža chuť tejto pomazánky je u nás v rodine veľmi obľúbená. Cvi...