Recept.sk Jedlá, ktoré chcete uvariť a ochutnať

Menu

Hermelín v zemiakovom cestíčku recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Hermelín v zemiakovom cestíčku , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 26.03.2021
Kategória receptu: České, Hlavné jedlo, Predjedlo, Slovenské, Vegetariánske
Podobné recepty ako tento v sekcii: rýchla večera, smažené

Hodnotenie receptu:


Recept Hermelín v zemiakovom cestíčku

Potrebné ingrediencie receptu Hermelín v zemiakovom cestíčku

  • 1 ks hermelín
  • na ozdobu sekaná petržlenová vňať
  • podľa potreby olej na vyprážanie
  • cestíčko 1 ks vajcia
  • soľ
  • 2 lyžice hladká múka
  • 2 ks zemiaky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • mleté čierne korenie

Postup prípravy receptu Hermelín v zemiakovom cestíčku

Nasekáme si petržlenovú vňať, olúpaný cesnak vymiešame so soľou a korením, hermelín rozrežeme pozdĺžne na dve kolieska, olúpané a umyté zemiaky najemno nastrúhame a prebytočnú škrobovú vodu zlejeme.

Pri výrobe cestíčka zmiešame zemiaky, múku, vajcia, cesnak, soľ a korenie. Všetko poriadne premiešame.

Na rozpálenú panvicu s olejom, naberačkou nalejeme cestíčko a vytvoríme z neho 2 placky. Na tie pokladáme rozkrojené hermelíny, ktoré polejeme opäť cestíčkom. Opekáme z oboch strán dozlatista.

Hermelín podávame ihneď po vybratí z panvice a ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou. Na dochutenie môžeme použiť kečup alebo cesnakový dip.

Podobné recepty ako je Hermelín v zemiakovom cestíčku


Jablková marmeláda recept

Jablková marmeláda recept

Očistené a nakrájané jablká pomaly rozvaríme vo vode. Prepasírujeme, pridám...

Lokše recept

Lokše recept

Slovenská klasika, ktorá sa nám nikdy neomrzí. To sú naše skvelé lokše. Môž...

Voňavý domáci chlieb recept

Voňavý domáci chlieb recept

Domáci chlieb jednoduchý na prípravu. Najprv si pripravíme kvások a to z...

Zemiaková kaša recept

Zemiaková kaša recept

Klasická slovenská príloha zo zemiakov. Zemiaky umyjeme, oškrabeme, rozk...

Pečená krkovička v celku recept

Pečená krkovička v celku recept

Krkovička je mäso, ktoré nám po upečení ostane pekne šťavnaté. U nás je veľ...

Studený cestovinový šalát recept

Studený cestovinový šalát recept

Ako prvé si dáme uvariť cestoviny, osolené podľa chuti. Po vybratí a sceden...

Rýchle mäkkúčke a šťavnaté kuracie rezne recept

Rýchle mäkkúčke a šťavnaté kuracie rezne recept

Klasický nedeľňajší obed býval kedysi rezeň. U nás doma sa stále tešia veľk...

Krkonošská kyselica recept

Krkonošská kyselica recept

Do 4 litrov studenej vody vhodíme balíček kvásku, premiešame a necháme asi ...

Kuracie prsia s omáčkou recept

Kuracie prsia s omáčkou recept

Najpoužívanejšie a aj najobľúbenejšie mäso u nás je kuracina. Je chutná, ľa...