Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 21.09.2014
Kategória receptu: Francúzske, Hlavné jedlo, Oslava, Predjedlo, Ryby, Vegetariánske
Podobné recepty ako tento v sekcii: krevety, morské plody
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou
- 1 lyžica olivový olej
- 12 ks krevety
- na ozdobu 4 vetvičky trebuľka
- omáčka 30 ml suché biele víno
- 1 ks struk vanilky
- 30 ml francúzsky vermút Noilly Prat
- 1 lyžica pomarančovej šťavy
- 1 ks šalotka
- 60 g maslo
- 1 štipka soľ a biele korenie
Postup prípravy receptu Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou
Predjedlo pochádzajúce z Luxemburska. Recept je pre 4 osoby
Po opláchnutí čerstvých kreviet, odstránime hlavy, olúpeme chvostíky, ale posledný krúžok škrupiny s chvostovou plutvou ponecháme. Krevety na chrbte pozdĺžne porežeme a vytiahneme čierne črevo.
Nadrobno nakrájame šalotku a podusíme v malom hrnci v zmesi vermútu Noilly Prat (ktorý nemožno nahradiť iným) a bieleho suchého vína. Vanilkový struk pozdĺžne rozpolíme vyškriabeme vnútro a dáme ku koncu variť aj s luskom do vriaceho vína. Opäť, ani prírodnú vanilku nejde nahradiť. Pridáme štipku čerstvo pomletého korenia a soli. Varíme dovtedy, kým je v hrnci asi 1-2 čajové lyžičky tekutiny.
Na miernom ohni pridávame dobre vychladené maslo po malých kúskoch a postupne vmiešavame. Vždy počkáme až sa ten predchádzajúci úplne rozpustí. Takto pokračujeme kým omáčka nezhustne. Akonáhle pridáte maslo, tak už nesmiete omáčku variť! Ďalej pridáme lyžicu pomarančovej šťavy. Hotovú omáčku necháme prikrytú na pár minút odstať.
Medzitým si rozpálime panvicu s olivovým olejom, na ktorej z každej strany sprudka opečieme, opatrne osušené krevetové chvostíky a to na každej strane tak 30 sekúnd.
Pripravíme si 4 tanieriky, na ktoré nalejeme vlažnú omáčku, z ktorej sme vybrali vanilkový struk. Na tieto tanieriky s omáčkou vložíme krevety, ozdobíme malú vetvičku trebuľky. Podávame s ľahko orestovanou (najlepšie v rúre) vekou.
Na pitie odporúčam nejaké dobré suché víno.
Podobné recepty ako je Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou
Rýchla domáca želatína recept
Blíži sa narodeninová oslava. Máme upečenú (alebo kúpenú) piškótovú tortu ...
Bravčové v cestíčku recept
Keď sa nám zachce trochu zmeny v našom jedálničku, môžme si pripraviť mäsko...
Bravčová krkovička na prírodno recept
Chutná a šťavnatá bravčová krkovička je u nás naozaj veľmi obľúbená. Toto m...
Výborné piškótové cesto recept
Piškótové cesto je vhodné na tortové korpusy, kedy môžeme robiť zo 4vajec alebo na bábovku, kedy použijeme vajec 7. Ku každému vajcu dávame lyžicou oleja. Vajcia si rozklep...
Popučené zemiaky so smotanou a pórom recept
Očistené a umyté zemiaky uvaríme v šupke do mäkka a potom ošúpeme. Olúpeme ...
Cícerový šalát s tuniakom recept
Recept na španielsky teplý šalát pre 3-4 osoby. Deň vopred namočený cíce...
Pikantná zmes na hrianky recept
Olúpanú cibuľu najemno nakrájame. Očistené huby nakrájame na plátky a očist...
Cuketový šalát sterilizovaný recept
Keď sa vám urodilo veľa cukiet a ostatnej zelenine sa tiež darilo, môžte sk...
Ryžový šalát recept
Ryža má množstvo pozitívnych účinkov pre ľudský organizmus. Znižuje krvný t...