Klasický španielsky vtáčik recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Klasický španielsky vtáčik , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 18.03.2021
Kategória receptu: České, Hlavné jedlo, Hovädzie, Omáčky, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: klasika
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Klasický španielsky vtáčik
- 8 plátkov hovädzie zadné mäso
- náplň 8 plátkov anglická slanina
- 1 ks veľká cibuľa
- 2 ks vajcia
- 2 ks špekáčik
- 4 ks sladkokyslá uhorka
- soľ
- 4 lyžice tuk
- mleté korenie
- 8 lyžíc plnotučná horčica
- omáčka
- 2 - 3 lyžíc nálev z uhoriek
- 1,3 l voda
- mleté korenie
- 1 kocka extra silný bujón
- 1 ks vajcia
- 2 - 3 lyžíc hladká múka
- soľ
- 4 ks sladkokyslá uhorka
- voda
Postup prípravy receptu Klasický španielsky vtáčik
Španielsky vtáčik, tak, ako ma ho naučila moja babička.
Hovädzie mäso nakrájame na tenké plátky, ktoré dobre naklepeme, osolíme a okoreníme.
Vajíčka uvaríme natvrdo a dve nakrájame na štvrťky. Uhorky nakrájame na polovice. Špekáčiky ošúpeme a nakrájame na štvrtky.
Plátky mäsa potrieme horčicou, a na každý položíme plátok anglickej slaniny. Do plátku dáme vajcia, špekáčik aj uhorku a plátok zvinieme. Režnou niťou dobre omotáme a zviažeme hlavne konce, aby nám nevypadla náplň.
Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno a dozlatista orestujeme. Potom vložíme vtáčiky a zo všetkých strán opečieme.
Medzitým si uvaríme vodu, pridáme kocku bujónu a dobre metličkami rozmiešame. Vzniknutý vývar nalejeme na španielske vtáčiky, zamiešame a prikryté pokrievkou necháme asi 90 - 120 minút dusiť.
Tretie vajíčko aj sterilizované uhorky nakrájame na kocky. Vtáčiky vyberieme a do omáčky pridáme vajcia aj uhorky a prehrejeme ju. Vo vode si metličkami rozmiešame múku, nálev z uhoriek, soľ i korenie a nalejeme do omáčky. Za občasného miešania 20 minút povaríme. Podľa chuti prisolíme, dokoreníme a vrátime vtáčiky zbavené nití.
Klasické španielske vtáčiky podávame s domácimi žemľovými knedľami alebo ryžou.
Známe sú tiež pod menom Španielské vtáčiky, Španielske vtáčiky alebo Španielsky vtáčik.
Podobné recepty ako je Klasický španielsky vtáčik
Pečená krkovička v celku recept
Krkovička je mäso, ktoré nám po upečení ostane pekne šťavnaté. U nás je veľ...
Ovocná bomba recept
100% ovocný koktail. Do pohára cez sitko roztlačíme brusnice a k tomu pr...
Pečené kurča so zeleninou recept
Rýchle, jednoduché, ale hlavne veľmi chutné pečené kuriatko, ktoré bude chu...
Bravčový guláš s cestovinami recept
Makkúčke bravčové mäsko, ktoré sa rozpadá na jazyku. Takýto gulášik si spol...
Rýchly kapustový šalát recept
Skvelá príloha k mäsu na minútku, ku grilovačke, alebo iba tak samostatne. ...
Bravčové plece na šťave recept
Jednoduchý recept, pre začínajúce gazdinky. Klasika, ktorá nikdy nesklame a...
Buchta s pudingom a kyslou smotanou recept
Dohromady zmiešame múku, vajcia, cukor, prášok do pečiva, vodu a olej. Všet...
Nepečené kakaové guľky recept
Tieto vianočné nepečené guľky sú mojou záchranou, keď nestíham piecť na Via...
Čučoriedkový zmrzlinový koktail recept
Výborný letný osviežujúci nápoj. Čučoriedky umyjeme a necháme odkvapkať....