Recept.sk Jedlá, ktoré chcete uvariť a ochutnať

Menu

Klasický španielsky vtáčik recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Klasický španielsky vtáčik , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 18.03.2021
Kategória receptu: České, Hlavné jedlo, Hovädzie, Omáčky, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: klasika

Hodnotenie receptu:


Recept Klasický španielsky vtáčik

Potrebné ingrediencie receptu Klasický španielsky vtáčik

  • 8 plátkov hovädzie zadné mäso
  • náplň 8 plátkov anglická slanina
  • 1 ks veľká cibuľa
  • 2 ks vajcia
  • 2 ks špekáčik
  • 4 ks sladkokyslá uhorka
  • soľ
  • 4 lyžice tuk
  • mleté korenie
  • 8 lyžíc plnotučná horčica
  • omáčka
  • 2 - 3 lyžíc nálev z uhoriek
  • 1,3 l voda
  • mleté korenie
  • 1 kocka extra silný bujón
  • 1 ks vajcia
  • 2 - 3 lyžíc hladká múka
  • soľ
  • 4 ks sladkokyslá uhorka
  • voda

Postup prípravy receptu Klasický španielsky vtáčik

Španielsky vtáčik, tak, ako ma ho naučila moja babička.

Hovädzie mäso nakrájame na tenké plátky, ktoré dobre naklepeme, osolíme a okoreníme.

Vajíčka uvaríme natvrdo a dve nakrájame na štvrťky. Uhorky nakrájame na polovice. Špekáčiky ošúpeme a nakrájame na štvrtky.

Plátky mäsa potrieme horčicou, a na každý položíme plátok anglickej slaniny. Do plátku dáme vajcia, špekáčik aj uhorku a plátok zvinieme. Režnou niťou dobre omotáme a zviažeme hlavne konce, aby nám nevypadla náplň.

Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno a dozlatista orestujeme. Potom vložíme vtáčiky a zo všetkých strán opečieme.

Medzitým si uvaríme vodu, pridáme kocku bujónu a dobre metličkami rozmiešame. Vzniknutý vývar nalejeme na španielske vtáčiky, zamiešame a prikryté pokrievkou necháme asi 90 - 120 minút dusiť.

Tretie vajíčko aj sterilizované uhorky nakrájame na kocky. Vtáčiky vyberieme a do omáčky pridáme vajcia aj uhorky a prehrejeme ju. Vo vode si metličkami rozmiešame múku, nálev z uhoriek, soľ i korenie a nalejeme do omáčky. Za občasného miešania 20 minút povaríme. Podľa chuti prisolíme, dokoreníme a vrátime vtáčiky zbavené nití.

Klasické španielske vtáčiky podávame s domácimi žemľovými knedľami alebo ryžou.

Známe sú tiež pod menom Španielské vtáčiky, Španielske vtáčiky alebo Španielsky vtáčik.

Podobné recepty ako je Klasický španielsky vtáčik


Pečená krkovička v celku recept

Pečená krkovička v celku recept

Krkovička je mäso, ktoré nám po upečení ostane pekne šťavnaté. U nás je veľ...

Ovocná bomba recept

Ovocná bomba recept

100% ovocný koktail. Do pohára cez sitko roztlačíme brusnice a k tomu pr...

Pečené kurča so zeleninou recept

Pečené kurča so zeleninou recept

Rýchle, jednoduché, ale hlavne veľmi chutné pečené kuriatko, ktoré bude chu...

Bravčový guláš s cestovinami recept

Bravčový guláš s cestovinami recept

Makkúčke bravčové mäsko, ktoré sa rozpadá na jazyku. Takýto gulášik si spol...

Rýchly kapustový šalát recept

Rýchly kapustový šalát recept

Skvelá príloha k mäsu na minútku, ku grilovačke, alebo iba tak samostatne. ...

Bravčové plece na šťave recept

Bravčové plece na šťave recept

Jednoduchý recept, pre začínajúce gazdinky. Klasika, ktorá nikdy nesklame a...

Buchta s pudingom a kyslou smotanou recept

Buchta s pudingom a kyslou smotanou recept

Dohromady zmiešame múku, vajcia, cukor, prášok do pečiva, vodu a olej. Všet...

Nepečené kakaové guľky recept

Nepečené kakaové guľky recept

Tieto vianočné nepečené guľky sú mojou záchranou, keď nestíham piecť na Via...

Čučoriedkový zmrzlinový koktail recept

Čučoriedkový zmrzlinový koktail recept

Výborný letný osviežujúci nápoj. Čučoriedky umyjeme a necháme odkvapkať....