Recept.sk Jedlá, ktoré chcete uvariť a ochutnať

Menu

Medovník recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Medovník , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 25.11.2021
Kategória receptu: České, Dezerty, Dobroty, Múčnik, Oslava, Pre deti, Slovenské, Veľká noc, Vianoce
Podobné recepty ako tento v sekcii: medovník

Hodnotenie receptu:


Potrebné ingrediencie receptu Medovník

  • krém 250g maslo
  • 1 plechovka salko
  • na obalenie 100g mleté vlašské orechy
  • na ozdobu 15ks vlašské orechy
  • 2 lyžice strúhaná čokoláda
  • na potretie 3 lyžice rum
  • 5 lyžíc prekvapkávaná čierna silná káva
  • na cesto 250g hladká múka
  • 1 ks vajcia
  • 1 lyžica jedlá sóda
  • 30 g maslo
  • 2 lyžice med
  • 100 g cukor múčka

Postup prípravy receptu Medovník

 

Deň vopred si vo vode uvaríme v uzavretej plechovke Salko po dobu asi 2hodín.

Pripravíme si krém zo zmäknutého masla, ktoré šľahačom vyšľaháme do biela a ku ktorému postupne prilievame salko.

Preosejeme si múku a jedlú sódu. Pripravíme si vodný kúpeľ, v ktorom dáme zahriať maslo, med a vajcia s cukrom. K tomu postupne pridávame múku a sódu. Z toho vypracujeme cesto, ktoré potom dáme na približne 1hodinu odležať.

Pripravíme si pomúčenú dosku, na ktorej cesto rozdelíme na 5 dielov, ktoré potom vyvaľkáme do tenkých plátov a podľa tortovej formy vykrajujeme. Z odkrojkov by nám malo ostať cesto  ešte na jeden kus.

Pripravíme si plech na pečenie vyložený papierom na pečenie a do neho vkladáme naše placky. Vkladáme do predhriatej rúry na 180 ° C a pečieme po dobu približne 5 minút.

Až nám pláty vychladnú, tak ich potierame kávou zmiešanou s rumom. Na to potom natierame už hotový maslový krém, rovnako tak aj boky. A takto robíme pri všetkých plátoch, ktoré postupne poukladáme na seba a keď je hotový tak ho posypeme nasekanými orechami a zdobíme celými vlašskými orechami a stred nastrúhanou čokoládou.

Takto hotový medovník si niečím zaťažíme a dáme do chladu na deň odležať.

Podobné recepty ako je Medovník


Jednoduché palacinky recept

Jednoduché palacinky recept

Najobľúbenejšie jedlo u našich detí sú palacinky. Majú ich radi na sladko a...

Salámová nátierka recept

Salámová nátierka recept

Salámová nátierka je vhodná na všetky druhy chlebíčkov. Šunkovú salámu, ...

Dobroty z bedle jedlej recept

Dobroty z bedle jedlej recept

Jedna z najznámejších jedlých húb je bedľa jedlá. Je veľmi chutná, používa ...

Krkonošská kyselica recept

Krkonošská kyselica recept

Do 4 litrov studenej vody vhodíme balíček kvásku, premiešame a necháme asi ...

Horčicová zálievka recept

Horčicová zálievka recept

Výborná zálievka k mäsovým šalátom. Oddelíme si žĺtky z natvrdo uvarenýc...

Drožďová pomazánka recept

Drožďová pomazánka recept

Olúpanú cibuľku na jemno nasekáme a na rozpálenej panvici s olejom dozlatis...

Syrová omáčka s kuracím mäsom recept

Syrová omáčka s kuracím mäsom recept

Najemno si nakrájame cibuľu a na panvici dozlatista osmažíme. K tomu pridáv...

Dobrá znojemská omáčka recept

Dobrá znojemská omáčka recept

Čo uvariť na víkend? Čo napríklad osvedčenú znojemskú omáčku? Zoženieme si...

Zeleninová omeleta recept

Zeleninová omeleta recept

Každý z nás občas nemá čas alebo chuť stráviť hodinu v kuchyni prípravou je...