Ruský boršč recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Ruský boršč , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 15.11.2021
Kategória receptu: Bravčové, Hlavné jedlo, Hovädzie, Polievky, Zeleninové
Podobné recepty ako tento v sekcii: červená repa, ruská kuchyňa
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Ruský boršč
- 25 dkg hovädzie mäso
- 5 ks nové korenie
- 25 dkg bravčové mäso
- 15 dkg kuracie mäso
- 2 ks bobkový list
- 1 ks červená repa
- 2 ks cibuľa
- 2ks mrkva
- 10 ks celé korenie
- 5 ks klinčeky
- 2 ks polievkové kosti
- 1 plechovka paradajkový pretlak
- 2 ks ostrejšia klobása
- Na dekoráciu kyslá smotana
- petržlenová vňať
- kôpor
Postup prípravy receptu Ruský boršč
Do hrnca vložíme polievkové kosti a všetko pripravené mäso. K tomu pridáme nové korenie, celé korenie, bobkový list a klinčeky. Toto všetko zalejeme vodou. Povaríme kým nám mäso nezmäkne.
Medzitým si umyjeme červenú repu a dáme variť. Opäť kým nám nezmäkne.
V hrnci si rozohrejeme maslo, na ktorom si osmažíme na kocky nakrájanú cibuľku. Na to pridáme nastrúhanú mrkvu a po chvíľke vyprážania zalejeme už pripraveným vývarom z mäsa a kostí. K tomu potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky a na rezance nakrájanú kapustu. Asi tak po 15 minútach varenia, pridáme olúpanú, nastrúhanú červenú repu, s paradajkovým pretlakom, prelisovaný cesnak a na kolieska nakrájanú klobásu a všetko uvarené mäso. Kosti vyhodíme.
Dosolíme, dosladíme podľa svojej chuti.
Necháme ešte asi 3 minúty povariť.
Klasický boršč sa podáva s kyslou smotanou a najemno nasekanou petržlenovou vňaťou a kôprom.
Podobné recepty ako je Ruský boršč
Krevety s cesnakovou omáčkou recept
Vylúpneme si krevety, na kolieska si nakrájame feferónku, najemno bylinky a...
Cesnaková polievka recept
Veľmi obľúbená polievka, výborná na opicu. Vezmeme chleba, nakrájame ho ...
Krémové rizoto recept
Jemná chuť krémového rizota, ktorá sa rozplýva na jazyku, to je moje. Stačí...
Nálev na uhorky recept
K letu patrí zaváranie. Zavára sa ovocie, zelenina ai. Dnes si urobíme nál...
Bravčové plátky na pive recept
Tenšie plátky bravčového naklepeme a osolíme. Olúpeme cesnak, polovicu z...
Kuracie prsia v pikantnej omáčke recept
Očistíme si kuracie prsia, na kocky nakrájame, osolíme ich a okoreníme. Olú...
Zemiakový šalát k vianočnému stolu recept
Tradičná príloha k vianočnému stolu. Deň vopred si uvaríme zemiaky v šup...
Dobrá žemľová knedľa recept
Sviečková omáčka s dobrou žemľovou knedľou, to je tip na víkendový obed. Kt...
Biela tekvica recept
Celé leto máme veľkú úrodu tekvíc, preto túto klasiku pripravujeme počas se...