Pirohy recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Pirohy , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 26.09.2022
Kategória receptu: Hlavné jedlo, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: klasické jedlá, múčne jedlo, tradičné jedlá
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Pirohy
- 400g polohrubá múka
- 100g hrubá múka
- 1lyžička soľ
- 350ml voda
Postup prípravy receptu Pirohy
Všetky ingrediencie spolu zmiesime na polotuhé cesto. S cestom ihneď pracujeme. Na pomúčenej doske ho vyvaľkáme na hrúbku asi 2 milimetre a narežeme na štvorčeky veľkosti asi 6 x 6 cm.
Plníme ľubovoľnou plnkou ( lekvár, ochutená kyslá kapusta, ochutené varené zemiaky ).
Pirohy dáme variť do vriacej osolenej vody, keď vyplávajú na povrch necháme ešte chvíľu variť. Scedíme a v mise zmiešame s opraženou cibuľkou a dosolíme podľa chuti.
Podobné recepty ako je Pirohy
Zavarané lečo bez cibule recept
Počas lenivých zimných dní príde vhod zavarané lečo. Pridáme vajíčko a máme...
Jednoduchý a rýchly tvarohový koláč recept
Každého občas prepadne chuť na niečo dobré a sladké. Tento tvarohový koláč ...
Cvikla na nálev recept
Zdravá, chutná zelenina, to je červená repa, ktorá sa teší pre svoje pozití...
Klobása pečená recept
Kto by si nedal raz za čas výbornú pečenú klobásku. Nemusíme si ju dopriava...
Výborná bábovka recept
Aj klasická bábovka môže mať o trochu zdravšiu variantu. Naša bábovka je pr...
Studený cestovinový šalát recept
Ako prvé si dáme uvariť cestoviny, osolené podľa chuti. Po vybratí a sceden...
Šalát z čínskej kapusty recept
Čínsku kapustu, očistenú o zlé listy, rozoberieme a umyjeme. Necháme odkvap...
Domáce zemiakové žemličky recept
Najskôr si dáme v šupke variť zemiaky a ako sa dovaria, dáme vychladnúť. Po...
Šalát zo stopkového zeleru recept
Po umytí zeleru okrájame konce, olúpeme a nakrájame na kocky. Dáme do mi...