Ruský boršč recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Ruský boršč , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 15.11.2021
Kategória receptu: Bravčové, Hlavné jedlo, Hovädzie, Polievky, Zeleninové
Podobné recepty ako tento v sekcii: červená repa, ruská kuchyňa
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Ruský boršč
- 25 dkg hovädzie mäso
- 5 ks nové korenie
- 25 dkg bravčové mäso
- 15 dkg kuracie mäso
- 2 ks bobkový list
- 1 ks červená repa
- 2 ks cibuľa
- 2ks mrkva
- 10 ks celé korenie
- 5 ks klinčeky
- 2 ks polievkové kosti
- 1 plechovka paradajkový pretlak
- 2 ks ostrejšia klobása
- Na dekoráciu kyslá smotana
- petržlenová vňať
- kôpor
Postup prípravy receptu Ruský boršč
Do hrnca vložíme polievkové kosti a všetko pripravené mäso. K tomu pridáme nové korenie, celé korenie, bobkový list a klinčeky. Toto všetko zalejeme vodou. Povaríme kým nám mäso nezmäkne.
Medzitým si umyjeme červenú repu a dáme variť. Opäť kým nám nezmäkne.
V hrnci si rozohrejeme maslo, na ktorom si osmažíme na kocky nakrájanú cibuľku. Na to pridáme nastrúhanú mrkvu a po chvíľke vyprážania zalejeme už pripraveným vývarom z mäsa a kostí. K tomu potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky a na rezance nakrájanú kapustu. Asi tak po 15 minútach varenia, pridáme olúpanú, nastrúhanú červenú repu, s paradajkovým pretlakom, prelisovaný cesnak a na kolieska nakrájanú klobásu a všetko uvarené mäso. Kosti vyhodíme.
Dosolíme, dosladíme podľa svojej chuti.
Necháme ešte asi 3 minúty povariť.
Klasický boršč sa podáva s kyslou smotanou a najemno nasekanou petržlenovou vňaťou a kôprom.
Podobné recepty ako je Ruský boršč
Kuracie mäso na šťave s ryžou recept
Výborná a zároveň ľahká večera alebo obed. Obľúbené kuracie mäso, pripravuj...
Zapečené papriky s pšenom recept
Olúpeme si cibuľu a nadrobno nakrájame, olúpaný cesnak vymiešame, nakrájame...
Zemiakové placky recept
Umyjeme si zemiaky a dáme variť. Potom čo sme ich nechali vychladnúť ich na...
Vianočná kapustnica recept
Každá oblasť Slovenska má iné tradičné vianočné jedlá. Základom Vianočného ...
Zeleninová omeleta recept
Každý z nás občas nemá čas alebo chuť stráviť hodinu v kuchyni prípravou je...
Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou recept
Predjedlo pochádzajúce z Luxemburska. Recept je pre 4 osoby Po opláchnut...
Orientálny dresing so zázvorom recept
Recept na rýchly orientálny dresing. Vezmeme limetku, poriadne umyjeme v...
Paradajková omáčka recept
Recept na ľahkú paradajkovú omáčku s mäsovými guličkami. Najprv si pripravíme mäsové guličky. Mleté mäso osolíme a okoreníme. Pridáme strúhanku a obe vajcia. Poriadne prem...
Zdravé palacinky so škoricou a jablkami recept
Recept na palacinky tentoraz uvádzame vo variante s jablkami a škoricou. Av...