Recept.sk Jedlá, ktoré chcete uvariť a ochutnať

Menu

Ruský boršč recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Ruský boršč , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 15.11.2021
Kategória receptu: Bravčové, Hlavné jedlo, Hovädzie, Polievky, Zeleninové
Podobné recepty ako tento v sekcii: červená repa, ruská kuchyňa

Hodnotenie receptu:


Potrebné ingrediencie receptu Ruský boršč

  • 25 dkg hovädzie mäso
  • 5 ks nové korenie
  • 25 dkg bravčové mäso
  • 15 dkg kuracie mäso
  • 2 ks bobkový list
  • 1 ks červená repa
  • 2 ks cibuľa
  • 2ks mrkva
  • 10 ks celé korenie
  • 5 ks klinčeky
  • 2 ks polievkové kosti
  • 1 plechovka paradajkový pretlak
  • 2 ks ostrejšia klobása
  • Na dekoráciu kyslá smotana
  • petržlenová vňať
  • kôpor

Postup prípravy receptu Ruský boršč

 

Do hrnca vložíme polievkové kosti a všetko pripravené mäso. K tomu pridáme nové korenie, celé korenie, bobkový list a klinčeky. Toto všetko zalejeme vodou. Povaríme kým nám mäso nezmäkne.

Medzitým si umyjeme červenú repu a dáme variť. Opäť kým nám nezmäkne.

V hrnci si rozohrejeme maslo, na ktorom si osmažíme na kocky nakrájanú cibuľku. Na to pridáme nastrúhanú mrkvu a po chvíľke vyprážania zalejeme už pripraveným vývarom z mäsa a kostí. K tomu potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky a na rezance nakrájanú kapustu. Asi tak po 15 minútach varenia, pridáme olúpanú, nastrúhanú červenú repu, s paradajkovým pretlakom, prelisovaný cesnak a na kolieska nakrájanú klobásu a všetko uvarené mäso. Kosti vyhodíme.

Dosolíme, dosladíme podľa svojej chuti.

Necháme ešte asi 3 minúty povariť.

Klasický boršč sa podáva s kyslou smotanou a najemno nasekanou petržlenovou vňaťou a kôprom.

Podobné recepty ako je Ruský boršč


Kuracie mäso na šťave s ryžou recept

Kuracie mäso na šťave s ryžou recept

Výborná a zároveň ľahká večera alebo obed. Obľúbené kuracie mäso, pripravuj...

Zapečené papriky s pšenom recept

Zapečené papriky s pšenom recept

Olúpeme si cibuľu a nadrobno nakrájame, olúpaný cesnak vymiešame, nakrájame...

Zemiakové placky recept

Zemiakové placky recept

Umyjeme si zemiaky a dáme variť. Potom čo sme ich nechali vychladnúť ich na...

Vianočná kapustnica recept

Vianočná kapustnica recept

Každá oblasť Slovenska má iné tradičné vianočné jedlá. Základom Vianočného ...

Zeleninová omeleta recept

Zeleninová omeleta recept

Každý z nás občas nemá čas alebo chuť stráviť hodinu v kuchyni prípravou je...

Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou recept

Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou recept

Predjedlo pochádzajúce z Luxemburska. Recept je pre 4 osoby Po opláchnut...

Orientálny dresing so zázvorom recept

Orientálny dresing so zázvorom recept

Recept na rýchly orientálny dresing. Vezmeme limetku, poriadne umyjeme v...

Paradajková omáčka recept

Recept na ľahkú paradajkovú omáčku s mäsovými guličkami. Najprv si pripravíme mäsové guličky. Mleté mäso osolíme a okoreníme. Pridáme strúhanku a obe vajcia. Poriadne prem...

Zdravé palacinky so škoricou a jablkami recept

Zdravé palacinky so škoricou a jablkami recept

Recept na palacinky tentoraz uvádzame vo variante s jablkami a škoricou. Av...