Talianská Minestrone polievka recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Talianská Minestrone polievka , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 16.03.2021
Kategória receptu: Polievky, Pre deti, Predjedlo, Talianske, Zeleninové
Podobné recepty ako tento v sekcii: předkrm, Talianská kuchyňa, zeleninové jedlo
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Talianská Minestrone polievka
- 100 g cuketa
- 50 ml olivový olej
- 60 g maslo
- 80 g špagety
- 100 g kôra z parmezánu
- 100 g fazuľky
- 60 g anglická slanina
- 2 ks zeler
- 2 lyžice paradajkový pretlak
- 1 zväzok čerstvá bazalka
- 100 g paradajka
- 3 ks cibuľa
- 2 ks zemiaky
- 3 strúčiky cesnak
- 2 ks mrkva
- 1,5 l zeleninový vývar
- na ozdobu strúhaný parmezán
- podľa chuti korenie
- soľ
Postup prípravy receptu Talianská Minestrone polievka
Nadrobno si nakrájame olúpané zemiaky, zeler, mrkvu, cukety, cibuľu a cesnak, k tomu potom ešte paradajky a fazuľky.
Vo väčšom hrnci si rozpustíme maslo a olej. Na nich potom opekáme asi 3 minúty na drobnejšie nakrájanú slaninu. K tomu pridáme cibuľu s cesnakom a ďalšie 2minútky opekáme. K tomu potom pridáme zemiaky, mrkvu a zeler a ďalšie 3minútky opekáme a miešame. Ďalej pridáme fazuľky a aj teraz pár minútok opekáme. Pridáme cukety a opäť rovnaký postup. Takto hrniec prikryjeme a nechávame podusiť.
Po asi 20 minútach zmes podlejeme vývarom, k tomu pridáme pretlak a paradajky, bazalku a kôru z parmezánu. Podľa chuti potom okoreníme, osolíme. Polievku privedieme do varu, teplotu znížime a ešte asi pol hodiny na miernom ohni povaríme. Polievku si odstavíme a vyberieme parmezánovú kôru.
Potom do nej nalámeme špagety a necháme ich v polievke asi 10 minút variť.
Naliatu minestrone polievku v tanieroch zdobíme postrúhaným parmezánom.
Podobné recepty ako je Talianská Minestrone polievka
Vinaigrette zálievka recept
Kto má rád výraznejšiu chuť zálievky na zeleninový šalát, tak táto zálievka...
Kuracie na prírodno recept
Kuracina je veľmi jemné mäsko, ktoré je výborné a jednoduché na prípravu. J...
Dobroty z bedle jedlej recept
Jedna z najznámejších jedlých húb je bedľa jedlá. Je veľmi chutná, používa ...
Kuracie na prírodno s ryžou recept
Kuracina sa u nás používa asi najčastejšie, takže ju pripravujeme na rôzne ...
Zdravá špaldová bábovka recept
Vyskúšajte s nami zdravšiu variantu u nás veľmi obľúbenému múčniku, ako je ...
Nakladaný hermelín recept
Doma naložený hermelín. Chuťovka, dobrota, ktorá príde vždy vhod. Umyjem...
Klasické fánky recept
Naše fánky sú chrumkavé a nadýchané ako obláčik. Recept je veľmi jednoduchý...
Diétna syrečková nátierka recept
Vezmeme olomoucké syrečky, najemno nastrúhame a zmiešame s tvarohom. Do toh...
Kapustnica s klobásou recept
Známa, jednoduchá a dobrá kapustnica. Zemiaky a cibuľu olúpeme a nakrája...