Bravčové karé na prírodno s omáčkou recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Bravčové karé na prírodno s omáčkou , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 18.09.2023
Kategória receptu: Bravčové, Hlavné jedlo, Omáčky, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: Mäsové recepty, omáčka
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Bravčové karé na prírodno s omáčkou
- 600g bravčové karé
- soľ
- čierne korenie
- olej
- rasca
- 1ks cibuľa
- maslo
- 300gr čerstvé huby
- 30gr múka hladká
- 30gr olej
- 500ml bravčový vývar
Postup prípravy receptu Bravčové karé na prírodno s omáčkou
Bravčové karé je mäsko bez tuku, a preto sa ho niektorí ľudia boja pripravovať, aby sa im priveľmi nevysušilo. Príprava je, ale veľmi jednoduchá a nemusíte sa ho báť. U nás sa pripravuje na prírodno na šťave a k tomu si vždy uvaríme omáčku podľa aktuálnej chuti alebo možností.
Bravčové karé umyjeme osušíme a nakrájame na plátky. Každý kus mäsa osolíme a posypeme čiernym korením. Na panvicu nalejeme olej a každý kúsok mäsa sprutka opečieme do zlatista. Opečené mäso dáme do plytkého širšieho hrnca, posypeme rascou, podlejeme vodou a dusíme, kým nám mäso nezmäkne.
Do panvice nalejeme olej, nasypeme múku a opražíme ju do ružova. Postupne prilievame bravčový vývar, osolíme a varíme asi 20 minút. Na druhej panvici opražíme cibuľku na masle spolu s nakrájanými hubami, posypeme rascou a dusíme do polomäkka. Udusené huby prisypeme do omáčky a spolu ešte aspoň 15 minút povaríme.
Podávame s cestovinou, ryžou, či opečenými zemiakmi. Dobrú chuť.
Podobné recepty ako je Bravčové karé na prírodno s omáčkou
Cuketový šalát sterilizovaný recept
Keď sa vám urodilo veľa cukiet a ostatnej zelenine sa tiež darilo, môžte sk...
Zavarané lečo bez cibule recept
Počas lenivých zimných dní príde vhod zavarané lečo. Pridáme vajíčko a máme...
Šodó vanilkový krém recept
Klasický krém na polievanie múčnikov, buchtičiek a ryžových pokrmov. Z...
Bolonská omáčka recept
Na olivovom oleji si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, dohromady s olúpanými a nadrobno nakrájanými mrkvou a zelerom. K tomu ešte pridáme na plátky nakrájaný cesnak. Poto...
Klasický španielsky vtáčik recept
Španielsky vtáčik, tak, ako ma ho naučila moja babička. Hovädzie mäso na...
Domáce zemiačiky recept
Olúpeme a umyjeme si zemiaky. Vezmeme škrabku a s tou si urobíme tenké plát...
Soba rezance s tofu recept
Veľmi chutné a zdravé sú pohánkové cestoviny. Pohánka obsahuje vlákninu, pr...
Karfiolový mozoček recept
Očistený karfiol rozoberieme na ružičky. V panvici s rozpáleným olejom dáme smažiť nadrobno nasekanú cibuľku. Vyprážame do zružovenia. Potom zalejeme vodou. Chvíľku povarím...
Domáca syrová omáčka recept
Nepoznám nič lepšie ako si pripraviť domácu syrovú omáčku a zjemniť jej chu...