Domáce klobásy recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Domáce klobásy , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 08.12.2022
Kategória receptu: Bez lepku, Bravčové, České, Dobroty, Hlavné jedlo, Hovädzie, Mleté mäso, Predjedlo, Slovenské, Veľká noc
Podobné recepty ako tento v sekcii: klobásky
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Domáce klobásy
- soľ
- 800 ml voda
- 2 kg hovädzie mäso (krk alebo predné)
- 2 kg bravčová pliecko (bez kosti)
- 6 kg bravčový bok (bez kože, bez kostí)
- obľúbené korenie
- 1 balenie bravčové črevá
Postup prípravy receptu Domáce klobásy
Chystáte oslavu, vonkajšiu párty alebo len posedenie s kamarátmi? To vám určite prídu vhod domáce klobásy.
Najprv si zájdeme k mäsiarovi pre kvalitné mäso. Pripravíme si dve nádoby.
Na doske si rozkrájame hovädzie mäso a osolíme. To isté s bravčovým mäsom. Teraz bude mäso odpočívať (musí sa odležať) pri teplote 5 - 7 °C. A to 3 dni.
Po uplynutí, si 1 kg bravčového bôčika pomelieme na strojčeku na jemnej doske. To isté urobíme s 2 kg hovädzieho mäsa.Ostatné mäso si pomelieme na strojčeku na doske (na hrubej - 16 mm).
Do jemne namletého mäsa pridáme vodu zmiešanú so svojim obľúbeným korením.
K tomu teraz pridáme mäso, ktoré máme už namleté na hrubej doske.
Ingrediencie zmiešame a prepracujeme. Naplníme do čriev. Potom už budeme údiť na 70 °C. Udíme zhruba 5-6 hodín. Potom si už stačí len vychutnávať skvelé domáce klobásy. Skoro 8 kg chutných klobás.
Podobné recepty ako je Domáce klobásy
Dusená kapusta recept
Dusená kapusta, ktorú používame ako prílohu k mäsám, môže byť červená, biela alebo si môžeme pripraviť obidve. Pri tomto variante ich musíme robiť každú zvlášť. Olúpanú cib...
Čevabčiči jednoduchšie recept
Nadrobno si nakrájame cibuľu, prelisujeme cesnak a vmiešame do mletého mäsa...
Kadanské rohlíčky recept
Vianočné pečivo. Zo všetkých surovín na cesto vypracujeme bochník cesta....
Celestínske rezance recept
Pripravíme si múku, vajcia, soľ a mlieko. Z nich si vymiešame cestíčko. Na panvici si rozpálime olej a naň vlievame cesto, z ktorého takto urobíme tenké placky. Tieto pl...
Jednoduchá tekvicová polievka recept
Na výrobu jednoduchá polievka. Na oleji osmažíme najemno nakrájanú cibuľu, k tomu potom pridáme tekvicu a zemiaky nakrájané na kocky. Toto všetko pekne osmažíme. Zmes za...
Orechové úle recept
Najprv si pomelieme piškóty a s nimi zmiešame všetky ingrediencie na cesto....
Kuracie maso na šťave s ryžou recept
Kuracie stehná sú klasika, ktorá sa nikdy neomrzí. Sú jednoduché na príprav...
Pikantná zmes na hrianky recept
Olúpanú cibuľu najemno nakrájame. Očistené huby nakrájame na plátky a očist...
Varené víno recept
Do hrnca si nalejeme trochu vody asi tak 2cm. Do toho pridáme cukor, klinčeky a škoricu. Pridáme umyté kolieska citróna a privedieme k varu. Necháme povariť asi tak 10 minú...