Recept.sk Jedlá, ktoré chcete uvariť a ochutnať

Menu

Domáce klobásy recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Domáce klobásy , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 08.12.2022
Kategória receptu: Bez lepku, Bravčové, České, Dobroty, Hlavné jedlo, Hovädzie, Mleté mäso, Predjedlo, Slovenské, Veľká noc
Podobné recepty ako tento v sekcii: klobásky

Hodnotenie receptu:


Recept Domáce klobásy

Potrebné ingrediencie receptu Domáce klobásy

  • soľ
  • 800 ml voda
  • 2 kg hovädzie mäso (krk alebo predné)
  • 2 kg bravčová pliecko (bez kosti)
  • 6 kg bravčový bok (bez kože, bez kostí)
  • obľúbené korenie
  • 1 balenie bravčové črevá

Postup prípravy receptu Domáce klobásy

Chystáte oslavu, vonkajšiu párty alebo len posedenie s kamarátmi? To vám určite prídu vhod domáce klobásy.

Najprv si zájdeme k mäsiarovi pre kvalitné mäso. Pripravíme si dve nádoby.
Na doske si rozkrájame hovädzie mäso a osolíme. To isté s bravčovým mäsom. Teraz bude mäso odpočívať (musí sa odležať) pri teplote 5 - 7 °C. A to 3 dni.

Po uplynutí, si 1 kg bravčového bôčika pomelieme na strojčeku na jemnej doske. To isté urobíme s 2 kg hovädzieho mäsa.Ostatné mäso si pomelieme na strojčeku na doske (na hrubej - 16 mm).
Do jemne namletého mäsa pridáme vodu zmiešanú so svojim obľúbeným korením.
K tomu teraz pridáme mäso, ktoré máme už namleté na hrubej doske.
Ingrediencie zmiešame a prepracujeme. Naplníme do čriev. Potom už budeme údiť na 70 °C. Udíme zhruba 5-6 hodín. Potom si už stačí len vychutnávať skvelé domáce klobásy. Skoro 8 kg chutných klobás.

Podobné recepty ako je Domáce klobásy


Dusená kapusta recept

Dusená kapusta, ktorú používame ako prílohu k mäsám, môže byť červená, biela alebo si môžeme pripraviť obidve. Pri tomto variante ich musíme robiť každú zvlášť. Olúpanú cib...

Čevabčiči jednoduchšie recept

Čevabčiči jednoduchšie recept

Nadrobno si nakrájame cibuľu, prelisujeme cesnak a vmiešame do mletého mäsa...

Kadanské rohlíčky recept

Kadanské rohlíčky recept

Vianočné pečivo. Zo všetkých surovín na cesto vypracujeme bochník cesta....

Celestínske rezance recept

Pripravíme si múku, vajcia, soľ a mlieko. Z nich si vymiešame cestíčko. Na panvici si rozpálime olej a naň vlievame cesto, z ktorého takto urobíme tenké placky. Tieto pl...

Jednoduchá tekvicová polievka recept

Na výrobu jednoduchá polievka. Na oleji osmažíme najemno nakrájanú cibuľu, k tomu potom pridáme tekvicu a zemiaky nakrájané na kocky. Toto všetko pekne osmažíme. Zmes za...

Orechové úle recept

Orechové úle recept

Najprv si pomelieme piškóty a s nimi zmiešame všetky ingrediencie na cesto....

Kuracie maso na šťave s ryžou recept

Kuracie maso na šťave s ryžou recept

Kuracie stehná sú klasika, ktorá sa nikdy neomrzí. Sú jednoduché na príprav...

Pikantná zmes na hrianky recept

Pikantná zmes na hrianky recept

Olúpanú cibuľu najemno nakrájame. Očistené huby nakrájame na plátky a očist...

Varené víno recept

Do hrnca si nalejeme trochu vody asi tak 2cm. Do toho pridáme cukor, klinčeky a škoricu. Pridáme umyté kolieska citróna a privedieme k varu. Necháme povariť asi tak 10 minú...