Recept.sk Jedlá, ktoré chcete uvariť a ochutnať

Menu

Francúzsky toast recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Francúzsky toast , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 27.04.2021
Kategória receptu: Francúzske, Pre deti, Predjedlo, Raňajky, Vegetariánske
Podobné recepty ako tento v sekcii: francúzska kuchyňa, rýchla večera, toast, víkendové raňajky

Hodnotenie receptu:


Recept Francúzsky toast

Potrebné ingrediencie receptu Francúzsky toast

  • 6 plátkov toastový chlieb
  • 6 plátkov tvrdý syr
  • 3 ks vajcia
  • 1 hrsť petržlenová vňať
  • na obalenie korenie
  • 2 ks vajcia
  • 1 lyžica mlieko
  • soľ
  • podľa potreby olej na vyprážanie

Postup prípravy receptu Francúzsky toast

Plátky toastového chleba natrieme zľahka maslom. Polovicu z nich posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a na ne poukladáme 2 plátky syra a zakryjeme zvyšnými plátkami chleba. V každom z týchto toastov potom uprostred vykrojíme okrúhly otvor.

Pripravené toasty potom namáčame v pripravenej zmesi z rozšľahaného vajca, mlieka, soli a korenia.

Na rozohriatej panvici s olejom potom toasty z jednej strany opečieme, otočíme a do diery v toastoch potom vyklepneme po jednom vajci. Opekáme do doby než sa vajcia urobia. Toast môžeme podľa potreby ešte raz obrátiť.

Toasty podávame s čerstvou zeleninou.

Keď by sme neodolali a chceli mať toast mäsový, tak pridáme plátok údeniny podľa chuti.

Podobné recepty ako je Francúzsky toast


Klasické fánky recept

Klasické fánky recept

Naše fánky sú chrumkavé a nadýchané ako obláčik. Recept je veľmi jednoduchý...

Mäkkúčke medovníky recept

Mäkkúčke medovníky recept

Vôňa perníku zvestuje, že už sa blížia Vianoce. Každoročné pečenie a zdoben...

Špenátová roláda s tvarohovou náplňou recept

Špenátová roláda s tvarohovou náplňou recept

Z rozmrazeného špenátu vytlačíme vodu, zmiešame s múkou, práškom do pečiva ...

Studený cestovinový šalát recept

Studený cestovinový šalát recept

Ako prvé si dáme uvariť cestoviny, osolené podľa chuti. Po vybratí a sceden...

Hubová zemiaková polievka recept

Na sucho si orestujeme niekoľko plátkov slaniny (podľa podávaných porcií), ktoré si necháme bokom až bude polievka hotová. Výpek zo slaniny môžeme naliať do nej. Pripravíme...

Jednoduchá vajíčková nátierka recept

Jednoduchá vajíčková nátierka recept

V miske si rozmiešame rastlinné maslo, tak, aby sa trochu povolilo a, aby d...

Kapustnica s údeným mäsom recept

Kapustnica s údeným mäsom recept

K Vianociam neodmysliteľne patrí kapustnica. Bez nej si štedrovečernú večer...

Domáce zemiačiky recept

Domáce zemiačiky recept

Olúpeme a umyjeme si zemiaky. Vezmeme škrabku a s tou si urobíme tenké plát...

Mäkké medvedie labky recept

Mäkké medvedie labky recept

Umyjeme citrón a z neho si ostrúhame kôru. Orechy pomelieme najemno. Vyberi...