Jahodový sirup recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Jahodový sirup , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 29.09.2022
Kategória receptu: České, Nápoje, Ovocné, Pre deti, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: sezónne, sirup, zaváranie
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Jahodový sirup
- 2 kg jahody
- 120 - 140 g cukor krupica
- 150 ml voda
Postup prípravy receptu Jahodový sirup
Umyté a stopiek zbavené jahody nasypeme do hrnca s vlažnou vodou a roztlačíme. Hrniec vložíme do vodného kúpeľa a 1 hodinu v nej jahodovú šťavu prehrievame. Potom cez plátno šťavu pretlačíme.
Šťavu si odmeriame a ku každému pol litru počítame 400g cukru. Šťavu s cukrom dáme do hrnca a privedieme do varu. Občasne premiešame a varíme maximálne 5 minút. Keby sme varili dlhšie, tak nám sirup začne gelovatieť.
Hotový sirup nalievame do nahriatych fliaš, zazátkujeme a vychladené potom skladujeme. Takto nám sirup vydrží asi 6 mesiacov.
Podobné recepty ako je Jahodový sirup
Pikantná zmes na hrianky recept
Olúpanú cibuľu najemno nakrájame. Očistené huby nakrájame na plátky a očist...
Fazuľky v slanom náleve recept
Zelené fazuľky sú skvelé do omáčky, k masu alebo do polievok. Pokiaľ sa sna...
Kuracie prsia s omáčkou recept
Najpoužívanejšie a aj najobľúbenejšie mäso u nás je kuracina. Je chutná, ľa...
Polievka z hlávkovej kapusty recept
Táto polievka je veľmi chutná a plná vitamínov. Výborná kombinácia zeleniny...
Obľúbené linecké cesto recept
Snáď každý si pamätá vôňu lineckého pečiva, ktoré prevonia celý byt. Oslavu...
Zelená fazuľka v slanom náleve recept
Zelené fazuľky sú chutné a zdravé, a preto sa hodí mať ich uskladnené na rô...
Zemiaky zapečené so smotanou a syrom recept
Zemiaky sa u nás v zime najpoužívanejšie, ako príloha alebo základ hlavného...
Koňakový pohár recept
Rozklepneme si vajcia, oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtka vymiešame s cukrom,...
Škoricová poleva recept
Poleva, ktorá dodá vášmu vianočnému pečivu korenenú chuť. Preosejeme si ...