Recept.sk Jedlá, ktoré chcete uvariť a ochutnať

Menu

Nadýchaná piškótová bublanina recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Nadýchaná piškótová bublanina , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 16.07.2023
Kategória receptu: Dezerty, Dobroty, Koláče, Múčnik, Ovocné, Pre deti, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: jednoduché pečenie

Hodnotenie receptu:


Recept Nadýchaná piškótová bublanina

Potrebné ingrediencie receptu Nadýchaná piškótová bublanina

  • 2ks vajce
  • 2hrnček múka polohrubá
  • 1hrnček mlieko plnotučné
  • 1/2hrnček olej
  • 1/2hrnček cukor
  • 1ks vanilkový cukor
  • 1ks kypriaci prášok
  • 2hrnček ovocie
  • práškový cukor (na posypanie)

Postup prípravy receptu Nadýchaná piškótová bublanina

Receptov na bublaninu nájdeme všade veľa, ale upiecť naozaj jemnú nadýchanú bublaninu s ovocím nieje tak jednoduché. Okrem dobrého receptu, je dôležitý aj správny pracovný postup. Vždy, keď sa u nás na poslednú chvíľu objaví nečakaná návšteva, pečiem túto dobrotu. Ovocie dávam podľa sezóny a pokiaľ žiadne čerstvé ovocie doma nemám, použijem zavárané. Ako najlepšia kombinácia ovocia sa u nás osvedčili čierne a červené ríbezle.

Do misy dáme vajíčka a cukor. Ručným šľahačom ich vyšľaháme do svetlo žltej peny, pridáme mlieko, vanilkový cukor a potom zašľaháme po troškách olej. Cez sitko preosejeme múku a kypriaci prášok. Polovicu ovocia zamiešame do cesta. Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vymažeme tukom a vysypeme múkou. Vylejeme naň cesto a druhú polovicu ovocia vysypeme na povrch bublaniny.Pečieme na 170°C asi 20-25 minút. Či je cesto upečené môžeme skúsiť špajľou, pokiaľ sa nám na ňu nič nechytá máme hotovo.

Upečenú bublaninu pocukrujeme práškovým cukrom a môžme si vychutnávať našu dobrotu. Táto bublanina je menej sladká, tak pokiaľ máte radšej sladšie múčniky, pridajte o trochu viac cukru.

Podobné recepty ako je Nadýchaná piškótová bublanina


Dvojfarebná bábovka recept

Dvojfarebná bábovka recept

Výborná bábovka, ktorú zvládne každý. Rozklepneme vajcia a oddelíme žĺtky o...

Červená kapusta sterilizovaná recept

Červená kapusta sterilizovaná recept

Na zimu pripravená zavarená červená kapusta je skvelá voľba. Podávaná k peč...

Paradajková polievka od mamičky recept

Paradajková polievka od mamičky recept

Jednoduchá, ale výborná paradajková polievka akú nám varievala naša mama. K...

Rafaelo rezy recept

Rafaelo rezy recept

Recept na kokosový múčnik, ktorý je veľmi ľahký a rýchlo zmizne zo stola. M...

Rýdziky v sladko-kyslom náleve recept

Rýdziky v sladko-kyslom náleve recept

Na jeseň sa v našich lesoch vyskytuje veľa húb a my ich spracuvávame na rôz...

Zeleninový šalát s kuracím mäsom a zakysankou recept

Zeleninový šalát s kuracím mäsom a zakysankou recept

Začneme tým, že si osolíme, okoreníme kuracie prsia, ktoré poukladáme na pa...

Pečená krkovička v celku recept

Pečená krkovička v celku recept

Krkovička je mäso, ktoré nám po upečení ostane pekne šťavnaté. U nás je veľ...

Uhorkový šalát s cibuľou recept

Uhorkový šalát s cibuľou recept

Poďme si urobiť uhorkový šalát s cibuľou. Najskôr si zájdeme na trh alebo ...

Trený veľkonočný baranček recept

Trený veľkonočný baranček recept

Predhrejeme si rúru na 180 °C. Vezmeme baránčekovú formu, ktorú vymastíme a...