Vaječný likér recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Vaječný likér , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 30.10.2014
Kategória receptu: České, Dobroty, Nápoje, Oslava, Vianoce
Podobné recepty ako tento v sekcii: likér
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Vaječný likér
- 1/2 l mlieko
- 1/2 l rum alebo iný alkohol
- 5 ks žĺtok
- 1/2 ks vanilka
- 1/4 kg cukor
Postup prípravy receptu Vaječný likér
Tento lahodný likér je tradičným pitím na vianočné obdobie.
V hrnci zohrejeme mlieko a postupne vmiešame vaječné žĺtky, cukor a vanilku. Stále miešame, tak dlho, kým zmes nezhustne. Potom odstavíme, necháme vychladnúť. Do toho potom opatrne vmiešame rum.
Takto pripravený likér ešte raz dobre premiešame a plníme do fliaš.
Kým začneme vaječný likér požívať, musíme ho nechať niekoľko dní odstáť.
Likér môžeme buď piť samotný alebo ho pridať napr. do zmrzlinových pohárov (bez pridania alkoholu je možné urobiť aj pre deti).
Podobné recepty ako je Vaječný likér
Vyprošťovák z banánov recept
Poznáte tie rána, kedy sa nemôžete zbaviť opice po prehýrenej noci?! Toto j...
Anglický čaj recept
Poďme si urobiť popoludňajšiu chvíľku s anglickým čajom. Kúpime si kvali...
Nadýchaná piškótová bublanina recept
S našim receptom na bublaninu budete expertom v rodine na najjemnejšiu a pr...
Domáci pomarančový džús recept
Olúpané pomaranče rozkrojíme na 4 diely a vložíme ich do tlakového hrnca a ...
Osvěžující mátová citronáda recept
Vynikajúci nápoj, ktorý vždy osvieži. Čerstvá mäta a citrón dokáže povzbudi...
Bravčové rezančeky s uhorkami recept
Pripravíme si mäso, ktoré nakrájame na rezančeky. Olúpeme si cibuľu a najem...
Poleva čokoládová z pudinku recept
Každého z nás občas prepadne chuť na niečo sladké. Upečieme buchtu, koláč a...
Syrová omáčka s kuracím mäsom recept
Najemno si nakrájame cibuľu a na panvici dozlatista osmažíme. K tomu pridáv...
Vínové vykrajovačky recept
Malé, sladké, výborne, vianočné a takto by sa dalo pokračovať ešte dlho s ď...