Bravčové karé na prírodno s omáčkou recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Bravčové karé na prírodno s omáčkou , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 18.09.2023
Kategória receptu: Bravčové, Hlavné jedlo, Omáčky, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: Mäsové recepty, omáčka
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Bravčové karé na prírodno s omáčkou
- 600g bravčové karé
- soľ
- čierne korenie
- olej
- rasca
- 1ks cibuľa
- maslo
- 300gr čerstvé huby
- 30gr múka hladká
- 30gr olej
- 500ml bravčový vývar
Postup prípravy receptu Bravčové karé na prírodno s omáčkou
Bravčové karé je mäsko bez tuku, a preto sa ho niektorí ľudia boja pripravovať, aby sa im priveľmi nevysušilo. Príprava je, ale veľmi jednoduchá a nemusíte sa ho báť. U nás sa pripravuje na prírodno na šťave a k tomu si vždy uvaríme omáčku podľa aktuálnej chuti alebo možností.
Bravčové karé umyjeme osušíme a nakrájame na plátky. Každý kus mäsa osolíme a posypeme čiernym korením. Na panvicu nalejeme olej a každý kúsok mäsa sprutka opečieme do zlatista. Opečené mäso dáme do plytkého širšieho hrnca, posypeme rascou, podlejeme vodou a dusíme, kým nám mäso nezmäkne.
Do panvice nalejeme olej, nasypeme múku a opražíme ju do ružova. Postupne prilievame bravčový vývar, osolíme a varíme asi 20 minút. Na druhej panvici opražíme cibuľku na masle spolu s nakrájanými hubami, posypeme rascou a dusíme do polomäkka. Udusené huby prisypeme do omáčky a spolu ešte aspoň 15 minút povaríme.
Podávame s cestovinou, ryžou, či opečenými zemiakmi. Dobrú chuť.
Podobné recepty ako je Bravčové karé na prírodno s omáčkou
Avokadová majonéza recept
Rozmixujeme si čerstvé petržlenové lístky. Avokádo pozdĺžne rozpolíme, o...
Jemná citrónová bábovka recept
Nedeľňajšia klasika je u nás voňavá citrónová bábovka. Je jemná, vláčna a a...
Lenivá žena recept
Jednoduchý nepečený dezert, po ktorom sa zapráši. Plech alebo inú formu ...
Jablčné lievance recept
Olúpeme si a nahrubo nastrúhame jablká. K nim si pridáme vajcia, mlieko, mú...
Piškótový korpus recept
Múku preosejeme a zmiešame s práškom do pečiva. Z vajec oddelíme žĺtky, kto...
Rýchla kakaová poleva recept
Táto poleva je určená na potieranie predovšetkým vianočných cukroviniek. ...
Zeleninová polievka recept
V každej kuchyni sa nájde nejaká koreňová zelenina, takže, keď nemáme nápad...
Gnocchi s kuracím mäsom a paradajkami recept
Talianska kuchyňa je u nás veľmi obľúbená a gnocchi patria k tým najobľúben...
Francúzska cibuľačka recept
Polievka pre 2 osoby. Na kocky si nakrájame chlieb a na masle si ho na p...