Bravčová panenka na prírodno s ryžou recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Bravčová panenka na prírodno s ryžou , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 23.09.2023
Kategória receptu: Bez lepku, Bravčové, Hlavné jedlo, Omáčky, Príloha, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: Mäsové recepty, omáčka, panenka, sviečkovica
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Bravčová panenka na prírodno s ryžou
- 1ks sviečkovica
- 100gr slanina
- olivový olej
- soľ
- čierne korenie
- obľúbe bylinky
- 500ml masový vývar
- 200ml červené víno
- 1ks cuketa(malá)
- 50gr maslo
- 300ml ryža
Postup prípravy receptu Bravčová panenka na prírodno s ryžou
Bravčová panenka je jemné, chutné mäsko, rýchlo hotové. Netreba žiadne zložité prípravy, stačí nejaká bylinka a dobrota je na svete.
Mäso si dobre umyjeme, odblaníme a osušíme. Celú panenku potrieme olivovým olejom a posypeme obľúbenými bylinkami (rozmarín, tymian), osolíme a posypeme čiernym korením. Necháme 30 minút odpočívať pri izbovej teplote.
Rozohrejeme si panvicu a na ňu položíme kus masa, ktorý dobre opečieme zo všetkých strán. Mäso sa nám zatiahne a ostane pekne šťavnaté.
Pripravíme si zapekaciu misu, do ktorej preložíme sviečkovicu. Na mäso poskladáme plátky slaniny, podlejeme masovým vývarom a necháme dusiť asi 25 minút vo vyhriatej rúre.
Počas dusenia si pripravíme ryžu. Ja mám najradšej jasmínovú, tak si dnes pripravíme tú. Ryžu nasypeme do rozohriatého kastróla s troškou olivového oleja a pražíme pár minút. Osolíme a zalejeme vriacou vodou v pomere 1 diel ryže a 2 diely vody. Prikrytú ryžu necháme dusiť 18 minút. Odstavíme, odkryjeme a je hotovo.
Hotové mäso vyberieme z pekáča zlejeme všetok výpek do kastróla a pridáme červené víno, ktoré pár minút povaríme, aby sa odparil alkohol. Na panvici si na masle opražíme na kocky nakrájanú cuketu, ktorú potom pridáme na zahustenie k základu omáčky. Všetko spolu rozmixujeme ponorným mixérom. Ochutnáme, prípadne dochutíme a necháme pár minút prebublávať, nech sa nám odparí prebytočná voda. Nakoniec zjemníme chuť omáčky pridaním kúsku masla.
Dobrú chuť.
Podobné recepty ako je Bravčová panenka na prírodno s ryžou
Losos s bylinkovou omáčkou recept
Ako prvé si pripravíme základ na bylinkovú omáčku. Najemno si nakrájame baz...
Ruský boršč recept
Do hrnca vložíme polievkové kosti a všetko pripravené mäso. K tomu pridáme nové korenie, celé korenie, bobkový list a klinčeky. Toto všetko zalejeme vodou. Povaríme ...
Nadýchaný ryžový nákyp recept
Uvaríme si ryžu. Keď je uvarená, zlejeme a zalejeme vriacou smotanou. Takto...
Paštéta z hydinovej pečene recept
Na panvici si rozpustíme polovicu masla a olej, na ktorú si dáme orestovať ...
Klasický španielsky vtáčik recept
Španielsky vtáčik, tak, ako ma ho naučila moja babička. Hovädzie mäso na...
Rýchly kapustový šalát recept
Skvelá príloha k mäsu na minútku, ku grilovačke, alebo iba tak samostatne. ...
Citrónová bábovka s bielym jogurtom recept
Čo nám ráno prevonia byt? Vôňa čerstvo upečenej citrónovej bábovky. Prip...
Rýchla syrová omáčka recept
Výborná, veľmi rýchla a jednoduchá omáčka. V hrnci ohrejeme smotanu, roz...
Rumová čokoládová poleva na múčnik recept
Väčšina z nás si dá rada ku káve niečo dobré. Múčnik, zákusok a pod. A poki...