Recept.sk Jedlá, ktoré chcete uvariť a ochutnať

Menu

Bravčová panenka na prírodno s ryžou recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Bravčová panenka na prírodno s ryžou , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 23.09.2023
Kategória receptu: Bez lepku, Bravčové, Hlavné jedlo, Omáčky, Príloha, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: Mäsové recepty, omáčka, panenka, sviečkovica

Hodnotenie receptu:


Recept Bravčová panenka na prírodno s ryžou

Potrebné ingrediencie receptu Bravčová panenka na prírodno s ryžou

  • 1ks sviečkovica
  • 100gr slanina
  • olivový olej
  • soľ
  • čierne korenie
  • obľúbe bylinky
  • 500ml masový vývar
  • 200ml červené víno
  • 1ks cuketa(malá)
  • 50gr maslo
  • 300ml ryža

Postup prípravy receptu Bravčová panenka na prírodno s ryžou

Bravčová panenka je jemné, chutné mäsko, rýchlo hotové. Netreba žiadne zložité prípravy, stačí nejaká bylinka a dobrota je na svete.

Mäso si dobre umyjeme, odblaníme a osušíme. Celú panenku potrieme olivovým olejom a posypeme obľúbenými bylinkami (rozmarín, tymian), osolíme a posypeme čiernym korením. Necháme 30 minút odpočívať pri izbovej teplote.

Rozohrejeme si panvicu a na ňu položíme kus masa, ktorý dobre opečieme zo všetkých strán. Mäso sa nám zatiahne a ostane pekne šťavnaté.

Pripravíme si zapekaciu misu, do ktorej preložíme sviečkovicu. Na mäso poskladáme plátky slaniny, podlejeme masovým vývarom a necháme dusiť asi 25 minút vo vyhriatej rúre.

Počas dusenia si pripravíme ryžu. Ja mám najradšej jasmínovú, tak si dnes pripravíme tú. Ryžu nasypeme do rozohriatého kastróla s troškou olivového oleja a pražíme pár minút. Osolíme a zalejeme vriacou vodou v pomere 1 diel ryže a 2 diely vody. Prikrytú ryžu necháme dusiť 18 minút. Odstavíme, odkryjeme a je hotovo.

Hotové mäso vyberieme z pekáča zlejeme všetok výpek do kastróla a pridáme červené víno, ktoré pár minút povaríme, aby sa odparil alkohol. Na panvici si na masle opražíme na kocky nakrájanú cuketu, ktorú potom pridáme na zahustenie k základu omáčky. Všetko spolu rozmixujeme ponorným mixérom. Ochutnáme, prípadne dochutíme a necháme pár minút prebublávať, nech sa nám odparí prebytočná voda. Nakoniec zjemníme chuť omáčky pridaním kúsku masla.

Dobrú chuť.

Podobné recepty ako je Bravčová panenka na prírodno s ryžou


Losos s bylinkovou omáčkou recept

Losos s bylinkovou omáčkou recept

Ako prvé si pripravíme základ na bylinkovú omáčku. Najemno si nakrájame baz...

Ruský boršč recept

  Do hrnca vložíme polievkové kosti a všetko pripravené mäso. K tomu pridáme nové korenie, celé korenie, bobkový list a klinčeky. Toto všetko zalejeme vodou. Povaríme ...

Nadýchaný ryžový nákyp recept

Nadýchaný ryžový nákyp recept

Uvaríme si ryžu. Keď je uvarená, zlejeme a zalejeme vriacou smotanou. Takto...

Paštéta z hydinovej pečene recept

Paštéta z hydinovej pečene recept

Na panvici si rozpustíme polovicu masla a olej, na ktorú si dáme orestovať ...

Klasický španielsky vtáčik recept

Klasický španielsky vtáčik recept

Španielsky vtáčik, tak, ako ma ho naučila moja babička. Hovädzie mäso na...

Rýchly kapustový šalát recept

Rýchly kapustový šalát recept

Skvelá príloha k mäsu na minútku, ku grilovačke, alebo iba tak samostatne. ...

Citrónová bábovka s bielym jogurtom recept

Citrónová bábovka s bielym jogurtom recept

Čo nám ráno prevonia byt? Vôňa čerstvo upečenej citrónovej bábovky. Prip...

Rýchla syrová omáčka recept

Rýchla syrová omáčka recept

Výborná, veľmi rýchla a jednoduchá omáčka. V hrnci ohrejeme smotanu, roz...

Rumová čokoládová poleva na múčnik recept

Rumová čokoládová poleva na múčnik recept

Väčšina z nás si dá rada ku káve niečo dobré. Múčnik, zákusok a pod. A poki...