Recept.sk Jedlá, ktoré chcete uvariť a ochutnať

Menu

Ruský boršč recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Ruský boršč , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 15.11.2021
Kategória receptu: Bravčové, Hlavné jedlo, Hovädzie, Polievky, Zeleninové
Podobné recepty ako tento v sekcii: červená repa, ruská kuchyňa

Hodnotenie receptu:


Potrebné ingrediencie receptu Ruský boršč

  • 25 dkg hovädzie mäso
  • 5 ks nové korenie
  • 25 dkg bravčové mäso
  • 15 dkg kuracie mäso
  • 2 ks bobkový list
  • 1 ks červená repa
  • 2 ks cibuľa
  • 2ks mrkva
  • 10 ks celé korenie
  • 5 ks klinčeky
  • 2 ks polievkové kosti
  • 1 plechovka paradajkový pretlak
  • 2 ks ostrejšia klobása
  • Na dekoráciu kyslá smotana
  • petržlenová vňať
  • kôpor

Postup prípravy receptu Ruský boršč

 

Do hrnca vložíme polievkové kosti a všetko pripravené mäso. K tomu pridáme nové korenie, celé korenie, bobkový list a klinčeky. Toto všetko zalejeme vodou. Povaríme kým nám mäso nezmäkne.

Medzitým si umyjeme červenú repu a dáme variť. Opäť kým nám nezmäkne.

V hrnci si rozohrejeme maslo, na ktorom si osmažíme na kocky nakrájanú cibuľku. Na to pridáme nastrúhanú mrkvu a po chvíľke vyprážania zalejeme už pripraveným vývarom z mäsa a kostí. K tomu potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky a na rezance nakrájanú kapustu. Asi tak po 15 minútach varenia, pridáme olúpanú, nastrúhanú červenú repu, s paradajkovým pretlakom, prelisovaný cesnak a na kolieska nakrájanú klobásu a všetko uvarené mäso. Kosti vyhodíme.

Dosolíme, dosladíme podľa svojej chuti.

Necháme ešte asi 3 minúty povariť.

Klasický boršč sa podáva s kyslou smotanou a najemno nasekanou petržlenovou vňaťou a kôprom.

Podobné recepty ako je Ruský boršč


Pečené kurča s plnkou recept

Pečené kurča s plnkou recept

Plnené kurča s plnkou sa hodí na každý slávnostný stol. Je chutné, šťavnaté...

Špagety s hokaido omáčkou recept

Špagety s hokaido omáčkou recept

V posledných rokoch sa teší veľkej obľube tekvica hokaido. Skúšame ju pripr...

Rýchla šošovicová polievka recept

Rýchla šošovicová polievka recept

Šošovica je veľmi zdravá potravina, obsahuje aminokyseliny, ktoré si naše t...

Zapekaný karfiol jednoduchý a výborný recept

Zapekaný karfiol jednoduchý a výborný recept

Veľmi rýchly obed, ktorý zasýti a ešte aj dobre chutí. Karfiol je vhodné za...

Bravčové rezančeky s uhorkami recept

Bravčové rezančeky s uhorkami recept

Pripravíme si mäso, ktoré nakrájame na rezančeky. Olúpeme si cibuľu a najem...

Hermelín v zemiakovom cestíčku recept

Hermelín v zemiakovom cestíčku recept

Nasekáme si petržlenovú vňať, olúpaný cesnak vymiešame so soľou a korením, ...

Jednoduchá znojemská omáčka recept

Jednoduchá znojemská omáčka recept

Recept na obľúbenú a známu omáčku. Cibuľu ošúpeme, očistíme a nakrájame....

Pikantný mrkvový šalát recept

Pikantný mrkvový šalát recept

Umytú a olúpanú mrkvu na jemno postrúhame do misy a zalejeme troškou oleja....

Obaľované cibuľové krúžky recept

Obaľované cibuľové krúžky recept

Klasická krčmová chuťovka. Olúpanú cibuľu si nakrájame na kolieska. Tie ...