Ruský boršč recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Ruský boršč , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 15.11.2021
Kategória receptu: Bravčové, Hlavné jedlo, Hovädzie, Polievky, Zeleninové
Podobné recepty ako tento v sekcii: červená repa, ruská kuchyňa
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Ruský boršč
- 25 dkg hovädzie mäso
- 5 ks nové korenie
- 25 dkg bravčové mäso
- 15 dkg kuracie mäso
- 2 ks bobkový list
- 1 ks červená repa
- 2 ks cibuľa
- 2ks mrkva
- 10 ks celé korenie
- 5 ks klinčeky
- 2 ks polievkové kosti
- 1 plechovka paradajkový pretlak
- 2 ks ostrejšia klobása
- Na dekoráciu kyslá smotana
- petržlenová vňať
- kôpor
Postup prípravy receptu Ruský boršč
Do hrnca vložíme polievkové kosti a všetko pripravené mäso. K tomu pridáme nové korenie, celé korenie, bobkový list a klinčeky. Toto všetko zalejeme vodou. Povaríme kým nám mäso nezmäkne.
Medzitým si umyjeme červenú repu a dáme variť. Opäť kým nám nezmäkne.
V hrnci si rozohrejeme maslo, na ktorom si osmažíme na kocky nakrájanú cibuľku. Na to pridáme nastrúhanú mrkvu a po chvíľke vyprážania zalejeme už pripraveným vývarom z mäsa a kostí. K tomu potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky a na rezance nakrájanú kapustu. Asi tak po 15 minútach varenia, pridáme olúpanú, nastrúhanú červenú repu, s paradajkovým pretlakom, prelisovaný cesnak a na kolieska nakrájanú klobásu a všetko uvarené mäso. Kosti vyhodíme.
Dosolíme, dosladíme podľa svojej chuti.
Necháme ešte asi 3 minúty povariť.
Klasický boršč sa podáva s kyslou smotanou a najemno nasekanou petržlenovou vňaťou a kôprom.
Podobné recepty ako je Ruský boršč
Pečené kurča s plnkou recept
Plnené kurča s plnkou sa hodí na každý slávnostný stol. Je chutné, šťavnaté...
Špagety s hokaido omáčkou recept
V posledných rokoch sa teší veľkej obľube tekvica hokaido. Skúšame ju pripr...
Rýchla šošovicová polievka recept
Šošovica je veľmi zdravá potravina, obsahuje aminokyseliny, ktoré si naše t...
Zapekaný karfiol jednoduchý a výborný recept
Veľmi rýchly obed, ktorý zasýti a ešte aj dobre chutí. Karfiol je vhodné za...
Bravčové rezančeky s uhorkami recept
Pripravíme si mäso, ktoré nakrájame na rezančeky. Olúpeme si cibuľu a najem...
Hermelín v zemiakovom cestíčku recept
Nasekáme si petržlenovú vňať, olúpaný cesnak vymiešame so soľou a korením, ...
Jednoduchá znojemská omáčka recept
Recept na obľúbenú a známu omáčku. Cibuľu ošúpeme, očistíme a nakrájame....
Pikantný mrkvový šalát recept
Umytú a olúpanú mrkvu na jemno postrúhame do misy a zalejeme troškou oleja....
Obaľované cibuľové krúžky recept
Klasická krčmová chuťovka. Olúpanú cibuľu si nakrájame na kolieska. Tie ...