Pizza capricciosa recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Pizza capricciosa , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 25.01.2024
Kategória receptu: Dobroty, Hlavné jedlo, Oslava, Pizza, Pre deti, Talianske
Podobné recepty ako tento v sekcii: jednoduché varenie, pizza, rýchle jedlo
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Pizza capricciosa
- Na cesto
- 350 g hladkej múky (najlepšie múky na pizzu)
- 220 ml vody
- Kávová lyžička soli
- 20 ml olivového oleja
- 1/4 kocky droždia alebo 5 g sušeného
- Lyžička cukru
- Paradajková zmes
- 500 g paradajok alebo drvené paradajky
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ
- Na pizzu
- 150 g mozzarelly
- 100 g bravčovej šunky
- 5 - 6 šampiňónov
- 3 – 4 nakladané artičoky
Postup prípravy receptu Pizza capricciosa
Pizza Capricciosa je klasickou talianskou pizzou, ktorá sa vyznačuje bohatým a rozmanitým obsahom. Na tejto pizze nájdete kombináciu mozzarelly, bravčovej šunky, šampiňónov a nakladaných artičokov. Je to ideálny recept pre milovníkov talianskej kuchyne, ktorí si chcú vychutnať kúsok tradície priamo u seba doma.
Zmiešajte nadrobené droždie, deci vody, cukor a nechajte vykysnúť. Pokiaľ používate sušené droždie, primiešajte ho priamo k múke.
Múku zmiešajte so soľou, pridajte vykysnutý kvások, olej a postupne pridávajte zvyšok vody. Cesto dôkladne spracujte, posypte múkou, prikryte utierkou a nechajte kysnúť v teple aspoň 45 minút.
Paradajky sparte, olúpte, nakrájajte a varte do rozvarenia. Potom ich nechajte vychladnúť, pridajte prelisovaný cesnak, olivový olej a soľ. Pokiaľ používate drvené paradajky, stačí zmiešať s olejom, soľou a cesnakom.
Mozzarellu nakrájajte na plátky, šampiňóny olúpte a nakrájajte a artičoky pripravte podľa potreby.
Z cesta vytvorte dve placky a umiestnite ich do formy alebo na plech. Potrite cesto rajčinovou zmesou a položte plátkami syra, šunkou, šampiňónmi a artičokami.
Pečte v predhriatej rúre na 220 ° C asi 12 minút alebo na 250 ° C asi 8 minút.
Hotovú pizzu capricciosa môžete podľa chuti osoliť a ihneď podávať.
Táto pizza je výborným vyváženým jedlom, ktoré sa hodí ako na večerné posedenie s priateľmi, tak na rodinnú večeru. Vďaka rôznorodosti chutí si ju obľúbi široké spektrum gurmánov.
Podobné recepty ako je Pizza capricciosa
Zeleninová polievka recept
V každej kuchyni sa nájde nejaká koreňová zelenina, takže, keď nemáme nápad...
Tradičný vianočný punč recept
Tradičný vianočný nápoj. Do vody v hrnci nasypeme cukor, vytlačíme šťavu...
Krkonošská kyselica recept
Do 4 litrov studenej vody vhodíme balíček kvásku, premiešame a necháme asi ...
Kari koláč s pórom recept
Klasická francúzska chuťovka. V mise si pripravíme cesto z masla, múky a...
Cuketové placky pečené v trúbe recept
Cuketový bramborák pečený v troubě....
Pikantná pečeň recept
Olúpeme si cibuľku a nadrobno nakrájame. Osmažíme na oleji do zlatista. Pečeň si umytú nakrájame podľa potreby a prihodíme k cibuľke. Zasypeme červenou paprikou a zľahka po...
Syrová omáčka s pórom recept
Umyjeme stredné póry, nakrájame na drobné kúsky a opražíme na rozpálenom tu...
Sójová omáčka s cesnakom recept
Zálievka do šalátov najlepšie s mäsom. Pripravíme si olej, ocot, med, só...
Nivový chlebíček s hroznovým vínom recept
Vezmeme chlebovú formu, vytrieme olejom a vyložíme potravinovou fóliou. Naj...