Pizza capricciosa recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Pizza capricciosa , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 25.01.2024
Kategória receptu: Dobroty, Hlavné jedlo, Oslava, Pizza, Pre deti, Talianske
Podobné recepty ako tento v sekcii: jednoduché varenie, pizza, rýchle jedlo
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Pizza capricciosa
- Na cesto
- 350 g hladkej múky (najlepšie múky na pizzu)
- 220 ml vody
- Kávová lyžička soli
- 20 ml olivového oleja
- 1/4 kocky droždia alebo 5 g sušeného
- Lyžička cukru
- Paradajková zmes
- 500 g paradajok alebo drvené paradajky
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ
- Na pizzu
- 150 g mozzarelly
- 100 g bravčovej šunky
- 5 - 6 šampiňónov
- 3 – 4 nakladané artičoky
Postup prípravy receptu Pizza capricciosa
Pizza Capricciosa je klasickou talianskou pizzou, ktorá sa vyznačuje bohatým a rozmanitým obsahom. Na tejto pizze nájdete kombináciu mozzarelly, bravčovej šunky, šampiňónov a nakladaných artičokov. Je to ideálny recept pre milovníkov talianskej kuchyne, ktorí si chcú vychutnať kúsok tradície priamo u seba doma.
Zmiešajte nadrobené droždie, deci vody, cukor a nechajte vykysnúť. Pokiaľ používate sušené droždie, primiešajte ho priamo k múke.
Múku zmiešajte so soľou, pridajte vykysnutý kvások, olej a postupne pridávajte zvyšok vody. Cesto dôkladne spracujte, posypte múkou, prikryte utierkou a nechajte kysnúť v teple aspoň 45 minút.
Paradajky sparte, olúpte, nakrájajte a varte do rozvarenia. Potom ich nechajte vychladnúť, pridajte prelisovaný cesnak, olivový olej a soľ. Pokiaľ používate drvené paradajky, stačí zmiešať s olejom, soľou a cesnakom.
Mozzarellu nakrájajte na plátky, šampiňóny olúpte a nakrájajte a artičoky pripravte podľa potreby.
Z cesta vytvorte dve placky a umiestnite ich do formy alebo na plech. Potrite cesto rajčinovou zmesou a položte plátkami syra, šunkou, šampiňónmi a artičokami.
Pečte v predhriatej rúre na 220 ° C asi 12 minút alebo na 250 ° C asi 8 minút.
Hotovú pizzu capricciosa môžete podľa chuti osoliť a ihneď podávať.
Táto pizza je výborným vyváženým jedlom, ktoré sa hodí ako na večerné posedenie s priateľmi, tak na rodinnú večeru. Vďaka rôznorodosti chutí si ju obľúbi široké spektrum gurmánov.
Podobné recepty ako je Pizza capricciosa
Cestovinový šalát so zeleninou a dresingom recept
Začneme tým, že si uvaríme cestoviny, najlepšie vrtuľky. Keď sú hotové, tak...
Kuracie prsia s cestovinami recept
Kuracie prsia sú u nás najčastejšie používané mäso. Je rýchle na prípravu a...
Jednoduché morčacie prsia na šťave recept
Jemné morčacie mäso chutí výborne a často je používané aj pri redukčnej dié...
Čerstvé rožky recept
V mise si z trochy múky, vody, cukru a droždia pripravíme kvások, necháme v...
Staročeské lievance recept
Najprv si pripravíme kvások z lyžičky múky, droždia, cukru a polovice hrnče...
Vianočné košíčky recept
Najskôr si vyrobíme linecké cesto a to premiešaním všetkých surovín a vymie...
Vaječný likér recept
Tento lahodný likér je tradičným pitím na vianočné obdobie. V hrnci zohr...
Špenátová zmes recept
V hlbšej panvici si rozpálime olej a naň dáme prelisovaný cesnak. K tomu vm...
Kelová polievka recept
Kel očistíme, odoberieme z neho tvrdé časti a nakrájame ho na rezance. Olúp...