Domáce žemľové kysnuté knedle recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Domáce žemľové kysnuté knedle , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 29.10.2022
Kategória receptu: České, Príloha, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: klasické jedlá, tradičné jedlá
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Domáce žemľové kysnuté knedle
- 2 ks rožky z minulého dňa
- 1 kávová lyžička cukru krupica
- približne 500 ml polotučné mlieko
- 1 kg polohrubá múka
- 2 ks vajíčka
- 20 g droždie
- 20 g soľ
- trochu masla
Postup prípravy receptu Domáce žemľové kysnuté knedle
Guláš bez knedlí, ako by nebol. Knedlo - bravčo - zelo taktiež. Knedle jednoducho k niektorým jedlám zákonite patria. A ako si takú knedľu pripraviť?
Najskôr si pripravíme kvások. Do malej misky si nalejeme 100 ml vlažného mlieka. Rozdrvíme si droždie a spolu s cukrom vysypeme do misky.
Priklopíme utierkou a dáme na teplé miesto vykysnúť.
Na panvicu dáme nakrájané rožky s trochou masla a orestujeme. Odstavíme a dáme bokom.
Do veľkej misy vysypeme múku, pridáme vajcia, vykysnutý kvások a osolíme. Zalejeme teplým mliekom, pridáme orestované rožky a dôkladne premiešame a spracujeme.
Tak a teraz bude cesto odpočívať a kysnúť, zhruba jednu hodinu. Ale najskôr ho musíme posypať trošičkou múky a položiť cez neho kuchynskú utierku.
Po hodine si na doske cesto ešte prepracujeme,
vytvoríme asi 4 knedle a necháme ich ešte na 15 minút chvíľu oddýchnuť.
Dáme variť vodu a mierne osolíme. Vložíme knedle a varíme. Za začiatku strážime, aby sa nám neprichytili ku dnu. Varíme okolo 20 minút. Zhruba v polovici ich pomocou varešky prevrátime. Vzhľadom na to, že knedle počas varenia nabobtnajú, tak odporúčam variť max. po dvoch kusoch.
Nakoniec ich vyberieme a na doske ihneď z oboch strán prepichujeme. Nakrájame pomocou nite a podávame ako prílohu k dobrému mäsku.
Dobrú chuť.
Podobné recepty ako je Domáce žemľové kysnuté knedle
Domáce klobásy recept
Chystáte oslavu, vonkajšiu párty alebo len posedenie s kamarátmi? To vám ur...
Karfiolový mozoček recept
Očistený karfiol rozoberieme na ružičky. V panvici s rozpáleným olejom dáme smažiť nadrobno nasekanú cibuľku. Vyprážame do zružovenia. Potom zalejeme vodou. Chvíľku povarím...
Jednoduché morčacie prsia na šťave recept
Morčacie mäsko je veľmi zdravé a obsahuje naozaj veľké množstvo bielkovín a...
Smotanovo-hubová omáčka recept
Podľa ročného obdobia použijeme najlepšie čerstvé, poprípade sušené huby al...
Klobása pečená recept
Kto by si nedal raz za čas výbornú pečenú klobásku. Nemusíme si ju dopriava...
Marokánky recept
V hrnci s mliekom rozmiešame múku, cukor a maslo. Postupne privedieme k var...
Šalát zo stopkového zeleru recept
Po umytí zeleru okrájame konce, olúpeme a nakrájame na kocky. Dáme do mi...
Kurací plátok na mede s brusnicami recept
Umyjeme si kuracie plátky, zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a okoreníme...
Perníková bábovka recept
K popoludňajšiemu čaju alebo káve, patrí vždy niečo sladké. Aby bola prípr...