Recept.sk Jedlá, ktoré chcete uvariť a ochutnať

Menu

Hubová zemiaková polievka recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Hubová zemiaková polievka , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 14.11.2014
Kategória receptu: České, Hlavné jedlo, Polievky, Predjedlo, Slovenské, Zeleninové
Podobné recepty ako tento v sekcii: huby

Hodnotenie receptu:


Potrebné ingrediencie receptu Hubová zemiaková polievka

  • 1200 ml voda
  • 150 g sušené huby
  • 2 lyžice majoránka
  • 1 kocka zeleninový vývar
  • 70 g bravčová masť
  • 1 ks veľká mrkva
  • 1 ks menší zeler
  • 1 ks cibuľa
  • 1 lyžica drvená rasca
  • 5 strúčikov cesnak
  • 4 ks veľké zemiaky
  • na ozdobu 4 vetvičky kučeravá petržlenová vňať
  • 4 plátky anglická slanina
  • podľa chuti soľ
  • cestíčko 2 lyžice hladká múka
  • 300 ml voda

Postup prípravy receptu Hubová zemiaková polievka

Na sucho si orestujeme niekoľko plátkov slaniny (podľa podávaných porcií), ktoré si necháme bokom až bude polievka hotová. Výpek zo slaniny môžeme naliať do nej.

Pripravíme si zeleninu a očistíme. Nadrobno si nakrájame ako cibuľu, tak cesnak, zeler a mrkvu na menšie kocky a zemiaky na väčšie kúsky.

V hrnci si rozpálime masť, na ňom si osmažíme zeler s mrkvou, na to prihodíme cibuľu, rascu a znovu smažíme. Potom zalejeme vriacou vodou do ktorej prihodíme kocku vývaru a necháme variť. Asi tak po 15 minútach pridáme huby so zemiakmi a varíme kým nezmäknú.

V troške vody si rozmiešame múku a takto rozmiešané, za stáleho miešania, pomaly vlievame do variacej sa polievky.

Pridáme majorán, cesnak a osolíme. Takto necháme ešte ďalších 10 minút povariť.

Hotovú zemiakovku si ozdobíme pripravenou slaninou, poprípade ešte petržlenovou vňaťou.

Podobné recepty ako je Hubová zemiaková polievka


Toasty s paradajkami recept

Vezmeme nakrájané plátky veky alebo sendvičový chlieb a pokropíme bielym vínom. Vo vriacej vode si sparíme rajčiny, olúpeme, nakrájame. Na panvici si rozpálime trošku ol...

Sirup z jarabiny recept

Sirup z jarabiny recept

September je čas zberu jarabiny čiernej. Je to veľmi zdravý plod, aj keď tr...

Výborná sekaná recept

Výborná sekaná recept

Do mlieka si namočíme staršie rožky. Najemno nasekáme olúpanú cibuľu a na p...

Šampiňónová omáčka s kyslou smotanou recept

Šampiňónová omáčka s kyslou smotanou recept

Olúpeme si cibuľu a najemno nakrájame. Ošúpané šampiňóny nakrájame na plátk...

Omáčka na špagety recept

Začneme s cibuľou, ktorú olúpeme a najemno nakrájame. Na kocky si nakrájame salámu, môžeme pridať aj slaninu. Olúpeme aj cesnak a prelisujeme. Na panvici si na rozpálenom o...

Pečeňové knedličky recept

Toto sú klasické pečeňové knedličky, používané v našej obľúbenej polievke. Rozpustíme si maslo a to si vymiešame dohromady so soľou a vajcom. K tomu potom pridáme namixovan...

Šodó vanilkový krém recept

Šodó vanilkový krém recept

Klasický krém na polievanie múčnikov, buchtičiek a ryžových pokrmov.  Z...

Kuracie stehná vykostené recept

Kuracie stehná vykostené recept

Na mäsové zmesi sa obyčajne používajú kuracie prsia, ale tie sú pre niekoho...

Bravčové plátky na šťave recept

Bravčové plátky na šťave recept

Bravčovina je asi najpoužívanejšie mäso u nás. Máme ho radi pripravené na r...