Šampiňónová omáčka s kyslou smotanou recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Šampiňónová omáčka s kyslou smotanou , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 07.10.2022
Kategória receptu: Hlavné jedlo, Omáčky, Slovenské, Vegetariánske
Podobné recepty ako tento v sekcii: česká kuchyně, omáčka, vegetariánský recept
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Šampiňónová omáčka s kyslou smotanou
- 500 g šampiňóny
- 1 ks väčšia cibuľa
- 1/2 lyžičky mleté korenie
- 1 téglik kyslá smotana (200 g)
- soľ
- 1 lyžica drvená rasca
- mlieko
- 3 lyžice olej
- 1 - 2 lyžíc citrónová šťava
- cestíčko 200 ml mlieko
- 1 lyžica hladká múka
Postup prípravy receptu Šampiňónová omáčka s kyslou smotanou
Olúpeme si cibuľu a najemno nakrájame. Ošúpané šampiňóny nakrájame na plátky.
Do hrnca s rozohriatym olejom vsypeme cibuľu a osmažíme dozlatista. K tomu potom pridáme šampiňóny, posypeme rascou, pokvapkáme citrónovou šťavou a osolíme, okoreníme. Takto premiešame a necháme pod pokrievkou asi tak 20 minút podusiť. Podľa potreby potom podlievame mliekom, aby sa šampiňóny nepripaľovali.
Po 20 minútach pridáme kyslú smotanu, ktorú v omáčke dôkladne rozmiešame a opäť privádzame do varu. Stranou si rozmiešame múku s mliekom a potom vlievame do omáčky. Takto robíme ešte asi 10 minút. Podľa potreby dosolíme, okoreníme.
Podobné recepty ako je Šampiňónová omáčka s kyslou smotanou
Bobaľky s makom recept
Jedným z obľúbených vianočných chodov sú na východnom Slovensku bobaľky s m...
Najlepšie linecké koláčiky recept
Vianoce si snáď ani nevieme predstaviť bez výborných lineckých koláčikov. J...
Bolonská omáčka recept
Na olivovom oleji si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, dohromady s olúpanými a nadrobno nakrájanými mrkvou a zelerom. K tomu ešte pridáme na plátky nakrájaný cesnak. Poto...
Špagety s hokaido omáčkou recept
V posledných rokoch sa teší veľkej obľube tekvica hokaido. Skúšame ju pripr...
Ruský boršč recept
Do hrnca vložíme polievkové kosti a všetko pripravené mäso. K tomu pridáme nové korenie, celé korenie, bobkový list a klinčeky. Toto všetko zalejeme vodou. Povaríme ...
Lievance z kysnutého cesta recept
Do väčšieho hrnca nalejeme mlieko, ktoré krátko zahrejeme, aby sme ho potom...
Buchta s pudingom a kyslou smotanou recept
Dohromady zmiešame múku, vajcia, cukor, prášok do pečiva, vodu a olej. Všet...
Šunkofleky recept
Recept na obľúbené české jedlo. Uvaríme cestoviny v osolenej vode s niek...
Zemiakový guláš recept
Olúpeme si zemiaky a nakrájame na kúsky. Olúpanú cibuľu potom nakrájame nad...