Recept.sk Jedlá, ktoré chcete uvariť a ochutnať

Menu

Rýchla pórová polievka recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Rýchla pórová polievka , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 10.04.2014
Kategória receptu: Polievky, Vegetariánske, Zeleninové
Podobné recepty ako tento v sekcii: pór, rýchla polievka

Hodnotenie receptu:


Recept Rýchla pórová polievka

Potrebné ingrediencie receptu Rýchla pórová polievka

  • 5 ks stredne veľký pór
  • 1 ks vajcia
  • 2 kocky masox
  • soľ
  • mleté korenie
  • 2-3 lyžíc hladká múka
  • maslo
  • 3 lyžice olej

Postup prípravy receptu Rýchla pórová polievka

Rýchla a jednoduchá pórová polievka.

Póry očistíme, povädnuté časti odkrojíme, pozdĺžne rozkrojíme, prepláchneme a pokrájame nadrobno.

V hrnci rozohrejeme olej s maslom, prisypeme múku a zľahka restujeme dozlatista. Potom zalejeme studenou vodou, pridáme masox a privedieme do varu. Do vriacej polievky dáme pór a varíme 15 minút domäkka. Ochutíme soľou a korením. Kto má rád, môže pridať smotanu na zjemnenie.

Vriacu polievku zložíme z platne, vyklepneme do nej vajcia, ktoré vidličkou rozšľaháme a nakoniec pridáme jemne nakrájanú petržlenovú vňať.

Rýchlu pórkovú polievku podávame s čerstvým pečivom.

Podobné recepty ako je Rýchla pórová polievka


Lahodný uhorkový šalát s citrónom recept

Lahodný uhorkový šalát s citrónom recept

Poďme si dnes urobiť lahodný uhorkový šalát s citrónom. Príjemne osvieži. ...

Talianska polievka z paradajok recept

Talianska polievka z paradajok recept

Najprv si prelisujeme cesnak a ten potom na panvici s olivovým olejom zľahk...

Zemiakové placky recept

Zemiakové placky recept

Tradičná slovenská chrumkavá pochúťka, ktorá sa inak nazýva cmunda. Suro...

Špenátová pizza recept

Špenátová pizza recept

Táto Talianská špecialita sa dá pripraviť aj s takto zdravou zeleninou akou...

Domáce zemiakové žemličky recept

Domáce zemiakové žemličky recept

Najskôr si dáme v šupke variť zemiaky a ako sa dovaria, dáme vychladnúť. Po...

Dusená kapusta recept

Dusená kapusta, ktorú používame ako prílohu k mäsám, môže byť červená, biela alebo si môžeme pripraviť obidve. Pri tomto variante ich musíme robiť každú zvlášť. Olúpanú cib...

Kari koláč s pórom recept

Kari koláč s pórom recept

Klasická francúzska chuťovka. V mise si pripravíme cesto z masla, múky a...

Červená kapusta sterilizovaná recept

Červená kapusta sterilizovaná recept

Na zimu pripravená zavarená červená kapusta je skvelá voľba. Podávaná k peč...

Brusnicová omáčka recept

Brusnicová omáčka recept

Ovocné omáčky k masovým pokrmom sú veľmi zaujímavým spojením chutí. V prípa...