Recept.sk Jedlá, ktoré chcete uvariť a ochutnať

Menu

Talianská Minestrone polievka recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Talianská Minestrone polievka , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 16.03.2021
Kategória receptu: Polievky, Pre deti, Predjedlo, Talianske, Zeleninové
Podobné recepty ako tento v sekcii: předkrm, Talianská kuchyňa, zeleninové jedlo

Hodnotenie receptu:


Potrebné ingrediencie receptu Talianská Minestrone polievka

  • 100 g cuketa
  • 50 ml olivový olej
  • 60 g maslo
  • 80 g špagety
  • 100 g kôra z parmezánu
  • 100 g fazuľky
  • 60 g anglická slanina
  • 2 ks zeler
  • 2 lyžice paradajkový pretlak
  • 1 zväzok čerstvá bazalka
  • 100 g paradajka
  • 3 ks cibuľa
  • 2 ks zemiaky
  • 3 strúčiky cesnak
  • 2 ks mrkva
  • 1,5 l zeleninový vývar
  • na ozdobu strúhaný parmezán
  • podľa chuti korenie
  • soľ

Postup prípravy receptu Talianská Minestrone polievka

Nadrobno si nakrájame olúpané zemiaky, zeler, mrkvu, cukety, cibuľu a cesnak, k tomu potom ešte paradajky a fazuľky.

Vo väčšom hrnci si rozpustíme maslo a olej. Na nich potom opekáme asi 3 minúty na drobnejšie nakrájanú slaninu. K tomu pridáme cibuľu s cesnakom a ďalšie 2minútky opekáme. K tomu potom pridáme zemiaky, mrkvu a zeler a ďalšie 3minútky opekáme a miešame. Ďalej pridáme fazuľky a aj teraz pár minútok opekáme. Pridáme cukety a opäť rovnaký postup. Takto hrniec prikryjeme a nechávame podusiť.

Po asi 20 minútach zmes podlejeme vývarom, k tomu pridáme pretlak a paradajky, bazalku a kôru z parmezánu. Podľa chuti potom okoreníme, osolíme. Polievku privedieme do varu, teplotu znížime a ešte asi pol hodiny na miernom ohni povaríme. Polievku si odstavíme a vyberieme parmezánovú kôru.

Potom do nej nalámeme špagety a necháme ich v polievke asi 10 minút variť.

Naliatu minestrone polievku v tanieroch zdobíme postrúhaným parmezánom.

Podobné recepty ako je Talianská Minestrone polievka


Salámová nátierka recept

Salámová nátierka recept

Salámová nátierka je vhodná na všetky druhy chlebíčkov. Šunkovú salámu, ...

Hrnčeková bublanina recept

Hrnčeková bublanina recept

Rýchla a chutná bublanina, ktorú zvládne upiecť každý. Do misky dáme múk...

Staroslovenská hovädzia polievka recept

Staroslovenská hovädzia polievka recept

Do väčšieho hrnca vložíme všetky prísady, vrátane očistenej zeleniny, umytý...

Krémové rizoto recept

Krémové rizoto recept

Jemná chuť krémového rizota, ktorá sa rozplýva na jazyku, to je moje. Stačí...

Kapustový šalát recept

Kapustový šalát recept

Veľkú dávku vitamínov si doprajeme aj prípravou tohto chutného šalátu. Môžm...

Citrusovo-mrkvový džús recept

Nakrájame si na kúsky olúpané citróny, pomaranče a ostrúhané mrkvy. Do hrnca si dáme 2l vody, rozpustíme v nej cukor a pridáme citrusy a mrkvu. Varíme do zmäknutia 1-2hodin...

Citrónová limonáda recept

Citrónová limonáda recept

Umyjeme citróny v teplej vode a na jemnom strúhadle ostrúhame kôru. Z ob...

Bravčová paštéta recept

Bravčová paštéta recept

Keď vám z predošlého dňa ostalo bravčové mäso a nikto už naň nemá chuť, môž...

Syrové sušienky recept

Syrové sušienky recept

Nastrúhame všetky druhy syrov. K tomu pridáme múku a maslo. Podľa chuti pot...