Recept.sk Jedlá, ktoré chcete uvariť a ochutnať

Menu

Klasický španielsky vtáčik recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Klasický španielsky vtáčik , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 18.03.2021
Kategória receptu: České, Hlavné jedlo, Hovädzie, Omáčky, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: klasika

Hodnotenie receptu:


Recept Klasický španielsky vtáčik

Potrebné ingrediencie receptu Klasický španielsky vtáčik

  • 8 plátkov hovädzie zadné mäso
  • náplň 8 plátkov anglická slanina
  • 1 ks veľká cibuľa
  • 2 ks vajcia
  • 2 ks špekáčik
  • 4 ks sladkokyslá uhorka
  • soľ
  • 4 lyžice tuk
  • mleté korenie
  • 8 lyžíc plnotučná horčica
  • omáčka
  • 2 - 3 lyžíc nálev z uhoriek
  • 1,3 l voda
  • mleté korenie
  • 1 kocka extra silný bujón
  • 1 ks vajcia
  • 2 - 3 lyžíc hladká múka
  • soľ
  • 4 ks sladkokyslá uhorka
  • voda

Postup prípravy receptu Klasický španielsky vtáčik

Španielsky vtáčik, tak, ako ma ho naučila moja babička.

Hovädzie mäso nakrájame na tenké plátky, ktoré dobre naklepeme, osolíme a okoreníme.

Vajíčka uvaríme natvrdo a dve nakrájame na štvrťky. Uhorky nakrájame na polovice. Špekáčiky ošúpeme a nakrájame na štvrtky.

Plátky mäsa potrieme horčicou, a na každý položíme plátok anglickej slaniny. Do plátku dáme vajcia, špekáčik aj uhorku a plátok zvinieme. Režnou niťou dobre omotáme a zviažeme hlavne konce, aby nám nevypadla náplň.

Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno a dozlatista orestujeme. Potom vložíme vtáčiky a zo všetkých strán opečieme.

Medzitým si uvaríme vodu, pridáme kocku bujónu a dobre metličkami rozmiešame. Vzniknutý vývar nalejeme na španielske vtáčiky, zamiešame a prikryté pokrievkou necháme asi 90 - 120 minút dusiť.

Tretie vajíčko aj sterilizované uhorky nakrájame na kocky. Vtáčiky vyberieme a do omáčky pridáme vajcia aj uhorky a prehrejeme ju. Vo vode si metličkami rozmiešame múku, nálev z uhoriek, soľ i korenie a nalejeme do omáčky. Za občasného miešania 20 minút povaríme. Podľa chuti prisolíme, dokoreníme a vrátime vtáčiky zbavené nití.

Klasické španielske vtáčiky podávame s domácimi žemľovými knedľami alebo ryžou.

Známe sú tiež pod menom Španielské vtáčiky, Španielske vtáčiky alebo Španielsky vtáčik.

Podobné recepty ako je Klasický španielsky vtáčik


Klasický španielsky vtáčik recept

Klasický španielsky vtáčik recept

Španielsky vtáčik, tak, ako ma ho naučila moja babička. Hovädzie mäso na...

Karfiolové placky recept

Karfiolové placky recept

Karfiol zbavíme listov a očistíme. Vložíme do hrnca s vriacou vodou, kde...

Tvarohová pomazánka recept

Tvarohová pomazánka recept

Tvaroh je veľmi zdravou potravinou. Obsahuje vitamíny, minerály a je zdrojo...

Jemný vanilkový likér recept

Jemný vanilkový likér recept

Tento recept nám vyjde asi na 3l vianočného likéru. V studenej vode si r...

Domáce klobásy recept

Domáce klobásy recept

Chystáte oslavu, vonkajšiu párty alebo len posedenie s kamarátmi? To vám ur...

Kuracie mäso na šťave s ryžou recept

Kuracie mäso na šťave s ryžou recept

Kuracina sa v našich domácnostiach varí asi najčastejšie, takže rôzne variá...

Zapekaný karfiol jednoduchý a výborný recept

Zapekaný karfiol jednoduchý a výborný recept

Veľmi rýchly obed, ktorý zasýti a ešte aj dobre chutí. Karfiol je vhodné za...

Výborné piškótové cesto recept

Piškótové cesto je vhodné na tortové korpusy, kedy môžeme robiť zo 4vajec alebo na bábovku, kedy použijeme vajec 7. Ku každému vajcu dávame lyžicou oleja. Vajcia si rozklep...

Veľkonočný mazanec recept

Veľkonočný mazanec recept

U nás doma sa celé veľonočné sviatky je mazanec, a to k syru, klobáse, chre...