Zemiakové lodičky s čedarom a slaninou recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Zemiakové lodičky s čedarom a slaninou , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 12.12.2021
Kategória receptu: České, Dobroty, Hlavné jedlo, Predjedlo, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: Ostatní kuchyně, předkrm
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Zemiakové lodičky s čedarom a slaninou
- 120 g čedar poprípade nejaký iný tvrdý syr
- 8 ks zemiaky
- 70 g údená slanina
- 20 g maslo
- na ozdobu pažítka alebo petržlenová vňať
- podľa chuti mleté korenie
- soľ
Postup prípravy receptu Zemiakové lodičky s čedarom a slaninou
Toto predjedlo je úžasná chuťovka.
Predhrejeme si rúru na 200 °C.
Umyté a osušené zemiaky poprepichujeme špáradlom a poukladáme na vymastený plech a vložíme do rúry. Pečieme aspoň 1hodinu. Keď ich vyberieme, mali by byť krehké. V tej chvíli ich rozkrojíme na polovičky.
Rúru nevypíname.
Lyžicou vydlabeme zemiaky tak, aby sme neporušili šupku a aby nám vo vnútri zemiaka zostalo asi tak pol centimetra. Takto vydlabané ich potierame rozpusteným maslom a dávame opäť do rúry. Necháme ich tam kým nám nezozlátnu.
Na slabé prúžky si nakrájame slaninu a syr na malé kocky alebo nastrúhame nahrubo.
Zemiaky zvnútra osolíme, okoreníme a plníme slaninou a syrom. Takto ich vkladáme opäť do rúry a necháme ich tam do doby než sa nám roztopí syr.
Po vybratí zdobíme nasekanou pažítkou či petržlenovou vňaťou a ihneď podávame.
Podobné recepty ako je Zemiakové lodičky s čedarom a slaninou
Chlpaté knedle na rýchlo recept
Niekedy o nich môžeme počuť aj ako o kĺzakoch či modrákoch. Čerstvé zemi...
Šampiňónová pizza recept
Skvelou voľbou pre pohostenie priateľov, je naša šampiňónová pizza. Hodí sa...
Čučoriedkový kompót recept
Čučoriedky sú plné vitamínov, antioxidantov a ďalších telu prospešných láto...
Smotanovo-hubová omáčka recept
Podľa ročného obdobia použijeme najlepšie čerstvé, poprípade sušené huby al...
Srdiečka z lineckého cesta recept
Na dosku si pripravíme všetky suroviny. Nakrájaný tuk na plátky jednotlivo ...
Klasický španielsky vtáčik recept
Španielsky vtáčik, tak, ako ma ho naučila moja babička. Hovädzie mäso na...
Plzeňské rozpeky recept
Začneme prípravou kvásku z trochy mlieka, droždia a cukru. Vedľa si premieš...
Ríbezľový džem bez chémie recept
Leto je čas zberu ovocia. Keď sa ho urodí dostatok nastáva dilema, ako naše...
Zemiakové lodičky s čedarom a slaninou recept
Toto predjedlo je úžasná chuťovka. Predhrejeme si rúru na 200 °C. Umy...