Bravčová panenka na prírodno s ryžou recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Bravčová panenka na prírodno s ryžou , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 23.09.2023
Kategória receptu: Bez lepku, Bravčové, Hlavné jedlo, Omáčky, Príloha, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: Mäsové recepty, omáčka, panenka, sviečkovica
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Bravčová panenka na prírodno s ryžou
- 1ks sviečkovica
- 100gr slanina
- olivový olej
- soľ
- čierne korenie
- obľúbe bylinky
- 500ml masový vývar
- 200ml červené víno
- 1ks cuketa(malá)
- 50gr maslo
- 300ml ryža
Postup prípravy receptu Bravčová panenka na prírodno s ryžou
Bravčová panenka je jemné, chutné mäsko, rýchlo hotové. Netreba žiadne zložité prípravy, stačí nejaká bylinka a dobrota je na svete.
Mäso si dobre umyjeme, odblaníme a osušíme. Celú panenku potrieme olivovým olejom a posypeme obľúbenými bylinkami (rozmarín, tymian), osolíme a posypeme čiernym korením. Necháme 30 minút odpočívať pri izbovej teplote.
Rozohrejeme si panvicu a na ňu položíme kus masa, ktorý dobre opečieme zo všetkých strán. Mäso sa nám zatiahne a ostane pekne šťavnaté.
Pripravíme si zapekaciu misu, do ktorej preložíme sviečkovicu. Na mäso poskladáme plátky slaniny, podlejeme masovým vývarom a necháme dusiť asi 25 minút vo vyhriatej rúre.
Počas dusenia si pripravíme ryžu. Ja mám najradšej jasmínovú, tak si dnes pripravíme tú. Ryžu nasypeme do rozohriatého kastróla s troškou olivového oleja a pražíme pár minút. Osolíme a zalejeme vriacou vodou v pomere 1 diel ryže a 2 diely vody. Prikrytú ryžu necháme dusiť 18 minút. Odstavíme, odkryjeme a je hotovo.
Hotové mäso vyberieme z pekáča zlejeme všetok výpek do kastróla a pridáme červené víno, ktoré pár minút povaríme, aby sa odparil alkohol. Na panvici si na masle opražíme na kocky nakrájanú cuketu, ktorú potom pridáme na zahustenie k základu omáčky. Všetko spolu rozmixujeme ponorným mixérom. Ochutnáme, prípadne dochutíme a necháme pár minút prebublávať, nech sa nám odparí prebytočná voda. Nakoniec zjemníme chuť omáčky pridaním kúsku masla.
Dobrú chuť.
Podobné recepty ako je Bravčová panenka na prírodno s ryžou
Kuracie prsia v pikantnej omáčke recept
Očistíme si kuracie prsia, na kocky nakrájame, osolíme ich a okoreníme. Olú...
Obaľované chleby recept
Obaľovaný chleba trochu inak. V miske si rozmiešame vajcia so strúhankou...
Balkánska zálievka recept
Šalátová zálievka. Najemno nasekáme petržlenovú vňať, zmiešame ju s olej...
Bravčové mäso na hubách recept
Nakrájame si mäso na kocky, osolíme, okoreníme, dáme do chladničky na 30 mi...
Plnka do kurčaťa recept
Občas máme chuť na trošku zaujímavejšiu variantu kuraťa a preto si ho dnes ...
Ríbezľový džem bez chémie recept
Leto je čas zberu ovocia. Keď sa ho urodí dostatok nastáva dilema, ako naše...
Výborná bábovka recept
Aj klasická bábovka môže mať o trochu zdravšiu variantu. Naša bábovka je pr...
Jahodový sirup recept
Umyté a stopiek zbavené jahody nasypeme do hrnca s vlažnou vodou a roztlačí...
Zapečené papriky s nivou recept
Jednoduchý hlavný chod či predjedlo. Rozpolíme papriky, vyčistíme a vypl...