Recept.sk Jedlá, ktoré chcete uvariť a ochutnať

Menu

Výborný domáci chlieb recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Výborný domáci chlieb , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 21.06.2023
Kategória receptu: Pečivo, Príloha, Raňajky, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: pečivo

Hodnotenie receptu:


Recept Výborný domáci chlieb

Potrebné ingrediencie receptu Výborný domáci chlieb

  • 5 hrnčekov hladká múka
  • 2 hrnčeky voda - vlažná
  • 3 polievkové lyžice polotučné mlieko - vlažné
  • 1 - 2 kávové lyžičky rasce
  • 1 droždie (balenie)
  • hladká múka na vysypanie podľa seba
  • voda
  • ocot na potieranie
  • cukor
  • 2 kávové lyžičky soľ

Postup prípravy receptu Výborný domáci chlieb

Kto by občas nemal chuť upiecť si svoj domáci chlieb. Tá vôňa, čo sa rozplynie po miestnosti, keď chlieb vyberáte z rúry. Skúsme si to.

Najskôr si vyberieme veľkú misu a suroviny, ktoré potrebujeme.
Odmeriame si múku a vysypeme spolu s rozdrveným droždím do misy. Pridáme cukor, soľ a rascu. Dolejeme vlažné mlieko.
Všetky suroviny dôkladne prepracujeme a necháme kysnúť cca 1 hodinu.

Medzitým si vysypeme nádobu na pečenie múkou.
Potom si dáme cesto na dosku a snažíme sa vytvarovať bochník. Ruky musia byť vlhké. Cesto lepí.
Do pripravenej nádoby na pečenie opatrne vložíme bochník. Nádobu s bochníkom necháme na stole ešte asi 20 minút kysnúť.

Medzi tým si musíme predhriať rúru.
Kým bochník uložíme do rúry, bude ho potrebné potrieť zmesou octu a vody.
S takto pripraveným bochníkom šup do rúry na zhruba 5 - 10 minút sprudka. Potom pečieme poľahúčku ešte ďalších 45 minút.

Keď je bochník v rúre, treba ho niekoľkokrát potierať zase zmesou octu a vody.
A potom už len cítime tú omamnú vôňu čerstvo upečeného chleba.
S chuťou do toho!

Podobné recepty ako je Výborný domáci chlieb


Smotanovo-hubová omáčka recept

Smotanovo-hubová omáčka recept

Podľa ročného obdobia použijeme najlepšie čerstvé, poprípade sušené huby al...

Výborný domáci chlieb recept

Výborný domáci chlieb recept

Kto by občas nemal chuť upiecť si svoj domáci chlieb. Tá vôňa, čo sa rozply...

Cesnakové dipy recept

Omáčka pripravená za studena: Vymiešame cesnak so soľou a korením. Dáme do misy a zalejeme citrónovou šťavou, premiešame a zalejeme olivovým olejom a vodou. Všetko zakončím...

Šošovica na kyslo recept

Šošovica na kyslo recept

Chcete sa najesť zdravo a lacno? Skúste náš tradičný slovenský recept na šo...

Poleva čokoládová z pudinku recept

Poleva čokoládová z pudinku recept

Každého z nás občas prepadne chuť na niečo sladké. Upečieme buchtu, koláč a...

Pečená krkovička v celku recept

Pečená krkovička v celku recept

Krkovička je mäso, ktoré nám po upečení ostane pekne šťavnaté. U nás je veľ...

Pravé žĺtkové venčeky recept

Pravé žĺtkové venčeky recept

Venčeky sa robia z odpaľovaného cesta. Recept je jednoduchý a môže ho urobi...

Šalát zo stopkového zeleru recept

Šalát zo stopkového zeleru recept

Po umytí zeleru okrájame konce, olúpeme a nakrájame na kocky. Dáme do mi...

Zeleninový šalát s kuracím mäsom a zakysankou recept

Zeleninový šalát s kuracím mäsom a zakysankou recept

Začneme tým, že si osolíme, okoreníme kuracie prsia, ktoré poukladáme na pa...