Výborný domáci chlieb recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Výborný domáci chlieb , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 21.06.2023
Kategória receptu: Pečivo, Príloha, Raňajky, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: pečivo
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Výborný domáci chlieb
- 5 hrnčekov hladká múka
- 2 hrnčeky voda - vlažná
- 3 polievkové lyžice polotučné mlieko - vlažné
- 1 - 2 kávové lyžičky rasce
- 1 droždie (balenie)
- hladká múka na vysypanie podľa seba
- voda
- ocot na potieranie
- cukor
- 2 kávové lyžičky soľ
Postup prípravy receptu Výborný domáci chlieb
Kto by občas nemal chuť upiecť si svoj domáci chlieb. Tá vôňa, čo sa rozplynie po miestnosti, keď chlieb vyberáte z rúry. Skúsme si to.
Najskôr si vyberieme veľkú misu a suroviny, ktoré potrebujeme.
Odmeriame si múku a vysypeme spolu s rozdrveným droždím do misy. Pridáme cukor, soľ a rascu. Dolejeme vlažné mlieko.
Všetky suroviny dôkladne prepracujeme a necháme kysnúť cca 1 hodinu.
Medzitým si vysypeme nádobu na pečenie múkou.
Potom si dáme cesto na dosku a snažíme sa vytvarovať bochník. Ruky musia byť vlhké. Cesto lepí.
Do pripravenej nádoby na pečenie opatrne vložíme bochník. Nádobu s bochníkom necháme na stole ešte asi 20 minút kysnúť.
Medzi tým si musíme predhriať rúru.
Kým bochník uložíme do rúry, bude ho potrebné potrieť zmesou octu a vody.
S takto pripraveným bochníkom šup do rúry na zhruba 5 - 10 minút sprudka. Potom pečieme poľahúčku ešte ďalších 45 minút.
Keď je bochník v rúre, treba ho niekoľkokrát potierať zase zmesou octu a vody.
A potom už len cítime tú omamnú vôňu čerstvo upečeného chleba.
S chuťou do toho!
Podobné recepty ako je Výborný domáci chlieb
Smotanovo-hubová omáčka recept
Podľa ročného obdobia použijeme najlepšie čerstvé, poprípade sušené huby al...
Výborný domáci chlieb recept
Kto by občas nemal chuť upiecť si svoj domáci chlieb. Tá vôňa, čo sa rozply...
Cesnakové dipy recept
Omáčka pripravená za studena: Vymiešame cesnak so soľou a korením. Dáme do misy a zalejeme citrónovou šťavou, premiešame a zalejeme olivovým olejom a vodou. Všetko zakončím...
Šošovica na kyslo recept
Chcete sa najesť zdravo a lacno? Skúste náš tradičný slovenský recept na šo...
Poleva čokoládová z pudinku recept
Každého z nás občas prepadne chuť na niečo sladké. Upečieme buchtu, koláč a...
Pečená krkovička v celku recept
Krkovička je mäso, ktoré nám po upečení ostane pekne šťavnaté. U nás je veľ...
Pravé žĺtkové venčeky recept
Venčeky sa robia z odpaľovaného cesta. Recept je jednoduchý a môže ho urobi...
Šalát zo stopkového zeleru recept
Po umytí zeleru okrájame konce, olúpeme a nakrájame na kocky. Dáme do mi...
Zeleninový šalát s kuracím mäsom a zakysankou recept
Začneme tým, že si osolíme, okoreníme kuracie prsia, ktoré poukladáme na pa...