Kysnutý žemľový knedlík v domácej pekárni recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Kysnutý žemľový knedlík v domácej pekárni , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 26.08.2014
Kategória receptu: České, Príloha
Podobné recepty ako tento v sekcii: knedľa
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Kysnutý žemľový knedlík v domácej pekárni
- 1 1/4 l mlieko
- 1 ks vajcia
- 250 dkg polohrubá múka
- 1 ks starší rožok alebo žemľa
- 1 lyžička soľ
- 1 lyžička sušené droždie
- 1 lyžička cukor
- podľa potreby soľ
Postup prípravy receptu Kysnutý žemľový knedlík v domácej pekárni
Jednoduchý recept na žemľové knedle pripravené v domácej pekárni.
Vajcia rozšľaháme v mlieku a nalejeme do nádoby v pekárni. Staršie pečivo nakrájame na kocky a pridáme do nádoby. Všetko zasypeme múkou. Do ľavého rohu nasypeme soľ a do pravého rohu sušené droždie s cukrom.
Pekáreň nastavíme na miešanie bez pečenia. (cca 1 hodina a 15 minút).
Keď cesto vykysne dáme variť osolenú vodu.
Cesto vyberieme a rozdelíme na 3 rovnaké diely a vytvarujeme 3 rovnaké valčeky.
Chvíľu ich necháme oddýchnuť pod utierkou kým voda začne vrieť.
Knedle vložíme do hrnca a skontrolujeme či sa neprichytili ku dnu hrnca.
Varíme 25 minút. Po 10 minútach varenia knedľu otočíme.
Uvarené knedle vyberieme z hrnca, poprepichujeme vidličkou a nakrájame niťou.
Podobné recepty ako je Kysnutý žemľový knedlík v domácej pekárni
Šošovica nakyslo recept
Šošovica nakyslo s údeninou, posypaná osmaženou cibuľkou. Šošovicu preberieme, preperte a na 1 hodinu namočíme v studenej vode. Olúpeme 2 cibule a pridáme s bobkovým listo...
Staročeské lievance recept
Najprv si pripravíme kvások z lyžičky múky, droždia, cukru a polovice hrnče...
Nadýchaný ryžový nákyp recept
Uvaríme si ryžu. Keď je uvarená, zlejeme a zalejeme vriacou smotanou. Takto...
Gulášová polievka recept
Zemiaky nakrájame na menšie kocky a dáme povariť v osolenej vode s rascou. ...
Škvarkové placky recept
Pripravíme si kvások z lyžice hladkej múky, droždia, cukru a tretiny vlažného mlieka. Zmiešame a dáme vzísť niekam do tepla. Preosejeme múku, osolíme, vajcia, mleté škvarky...
Bravčová panenka na prírodno s ryžou recept
Bravčová panenka je jemné, chutné mäsko, rýchlo hotové. Netreba žiadne zlož...
Linecké s lentilkou recept
Necháme si povoliť maslo. Preosejeme si múku a práškový cukor, pridáme vani...
Výborná sekaná recept
Do mlieka si namočíme staršie rožky. Najemno nasekáme olúpanú cibuľu a na p...
Klasický španielsky vtáčik recept
Španielsky vtáčik, tak, ako ma ho naučila moja babička. Hovädzie mäso na...