Recept.sk Jedlá, ktoré chcete uvariť a ochutnať

Menu

Tlačenka po domácky recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Tlačenka po domácky , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 30.11.2022
Kategória receptu: Bravčové, Dobroty, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: k pivu, klasika

Hodnotenie receptu:


Recept Tlačenka po domácky

Potrebné ingrediencie receptu Tlačenka po domácky

  • 2 kg bravčová hlava
  • 1 kg bravčový jazyk
  • 0,5 kg bravčová pečeň
  • 500 ml vývar
  • 1,5 kg bravčové koleno
  • 1 ks kuchynská cibuľa
  • cesnak
  • majorán
  • nové korenie - mleté
  • soľ
  • čierne korenie - mleté
  • nové korenie - mleté
  • kúsok masti

Postup prípravy receptu Tlačenka po domácky

Muži určite ocenia, keď pre nich pripravíte domácu tlačenku. Nakúpite u svojho mäsiara bravčové kolienka, nohy, hlavu, jazyk, pečeň. Príp. môžete zvoliť inú kombináciu mäsa. Mäsiar vám určite poradí.
Pripravíme si veľké hrnce alebo papiňák a pustíme sa do toho.

Nožičky, hlavu, kolienka si poriadne očistíme. Zbavíme prípadne chĺpkov. Neosolenú pečeň dáme variť zvlášť do iného hrnca. Ostatné mäso dáme variť na veľmi dlho. Musíte to ustrážiť. Mäso musí byť mäkké, ale nie úplne.

Potom si zlejeme vývar z mäsa a odložíme nabok. Tuk z vývaru odoberieme.
Pečeň si potom nakrájame na malé kúsky, jazyk olúpeme a tiež nakrájame. Oberieme mäso z kostí a pokrájame. Kožu buď pomelieme alebo tiež pokrájame na maličké kúsky.Vezmeme si obrovský hrniec a osmažíme cibuľu na masti. Vsypeme všetko mäso, kožu a pečeň. Prilejeme vývar z mäsa a okoreníme. Pridáme cesnak podľa svojho uváženia. Ľahko zahrejeme a odoberieme stranou, kde máme už pripravené tlačenkové črevo.

Naplníme, zaviažeme oba konce. A uprostred čreva ešte znova zaviažeme.
Do vriacej vody vložíme naplnené tlačenkové črevá a asi 1,5 - 2 hod. varíme.
Potom vyberieme, pichnutím zbavíme vzduchu a necháme vychladnúť. Počas chladnutia rôzne otáčame, upravujeme tvar.Nakoniec dáme cez noc odležať do chladničky.

Druhý deň si na doske nakrájame cibuľu a tlačenku. Pokvapkáme octom ak tomu čerstvé pečivo. Mňam a dobrú chuť.

Podobné recepty ako je Tlačenka po domácky


Smoothie - jahodové recept

Smoothie - jahodové recept

Jarné a letné dni nás lákajú ochutnať rôzne druhy smoothie. Poďme si urobi...

Tvarohový koláč s ovocím recept

Tvarohový koláč s ovocím recept

Zmiešame všetky ingrediencie a vypracujeme vláčne cesto, ktoré odložíme do ...

Ruský boršč recept

  Do hrnca vložíme polievkové kosti a všetko pripravené mäso. K tomu pridáme nové korenie, celé korenie, bobkový list a klinčeky. Toto všetko zalejeme vodou. Povaríme ...

Dusená kapusta recept

Dusená kapusta, ktorú používame ako prílohu k mäsám, môže byť červená, biela alebo si môžeme pripraviť obidve. Pri tomto variante ich musíme robiť každú zvlášť. Olúpanú cib...

Klobása pečená recept

Klobása pečená recept

Kto by si nedal raz za čas výbornú pečenú klobásku. Nemusíme si ju dopriava...

Karfiolové placky recept

Karfiolové placky recept

Karfiol zbavíme listov a očistíme. Vložíme do hrnca s vriacou vodou, kde...

Zeleninová omeleta recept

Zeleninová omeleta recept

Výborná, vyvážená a dokonca aj zdravá večera alebo obed. Takto pripravená o...

Americké lievance recept

Americké lievance recept

Lievance trochu inak. Tekuté a sypké ingrediencie zmiešame najprv zvlášť...

Kuracie stehná vykostené recept

Kuracie stehná vykostené recept

Na mäsové zmesi sa obyčajne používajú kuracie prsia, ale tie sú pre niekoho...